Zor günde göçmenlerle dayanışmak

Salgınla sınırlar kapatılırken yüz binlerce mülteci kamplarda, iade merkezlerinde ya da yurtlarda, spor salonlarında, yeterli su ve hijyen maddesi olmadan hayatta kalmaya çalışıyor.

Göçmenlerini hayatını korumak için bir mücadele planı açıklanmamışken, başta İdlib olmak üzere savaşın ortasına sıkışmış siviller de yeterli sağlık hizmeti ve ekipmanından yoksun.

Virüs krizinin tekstil ve imalat başta olmak üzere birçok sektörü vurması sonucu, çok sayıda göçmen işçi, Türkiyeli sınıf kardeşleri gibi işsiz kaldı ve açlıkla boğuşuyor.

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformu yayınladığı raporda göçmenlerin içinde bulunduğu vahim şartlara ve yapılması gerekenlere dikkat çekiyor:

Koronavirüs günlerinde göçmenlerle dayanışmak her zamankinden daha acil!

Virüs salgının Türkiye’ye ulaşmasının ardından göçmenlerin durumu ve hayatı hakkında iki makale yazan Melike Işık, kapitalizm, sınırlar ve ırkçılığın insanlık karşıtını yüzünü sergiliyor.

Koronavirüsün geçtiği sınırlarda sıkışan göçmenler

Hükümetler virüsle değil göçmenlerle savaşıyor

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-01-14 at 11.49
Emekliler meydanlarda: “Bundan sonra her şey biziz”
rainbow
DSİP: LGBTİ+ karşıtı fobik yapım yayınlanmasın!
indir (1)
Uluslarası Sosyalist Akım'dan İran hakkında açıklama