Yürüyüş 17. gününde: Hak, hukuk, adalet!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü bugün de kitlesel bir katılımla sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hakkında “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” dediği Adalet Yürüyüşü’ne, sıcak havaya rağmen 17. gününde binlerce kişi katıldı.

Kadın örgütleri, barolar, Antikapitalist Müslümanlar, çevre örgütleri, KESK’e bağlı sendikaların şubeleri, aydın ve yazarlar, Adalet Zemini üyeleri dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden farklı kesimler, adalet talebiyle yürüyüşte yer aldı.

Sabah Akyazı Ormanköy mevkindeki kamp alanından çıkan kortej, gün içinde molalar vererek Sakarya’nın girişindeki Dörtyol Sanayii, Bölge Trafik yanındaki kamp alanına ulaştı.

Mola yerlerinde oldukça coşkulu bir hava vardı; kitle adalet marşı ve “Bekle bizi İstanbul” şarkısı eşliğinde dinlendi.

Yürüyüş güzergahında birkaç kez az sayıda kişi korteji provoke etmeye çalıştı. Kitle “Hak, hukuk, adalet” sloganları ve alkışlarla yanıt vermeye devam etti.

HDP ise yürüyüşe Kandıra Cezaevi önünden Ahmet Türk, Mithat Sancar, Celal Doğan gibi isimlerden oluşan heyetle, parti bayrağı taşımadan; İstanbul’da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel olarak katılma kararı alındı.

Adalet Yürüyüşü 420 kilometrelik yolun 299’unu geride bıraktı.

Yürüyüşe katılan aktivistlerle yaptığımız röportajlar yarın Marksist.org’da olacak.

ilginizi çekebilir

4527
Jeffrey Epstein: İstismar, imparatorluk ve kapitalizm
bad-bunny-grammys-020126-b2f0ae230f6b4fc48b8cf61e3750ac58
Grammy ödül töreninde ICE ve Trump karşıtı sesler yükseldi
rev-1-GRC-TT-0026r_High_Res_JPEG
Sinners: Vampirlerle mücadele devam ediyor