(Video) Antikapitalist Öğrenciler’den Çağdaş Felsefe Tartışmaları

Antikapitalist Öğrenciler tarafından düzenlenen Çağdaş Felsefe Tartışmaları’nın ilk iki günündeki oturumları yüzlerce kişi takip etti.

Çağdaş Felsefe Tartışmaları üç önemli düşünürün, Karl Marx’ın, Antonio Gramsci’nin ve Michel Foucault’nun görüşlerinin akademisyenler ve öğrenciler tarafından ele alındığı toplantıları içeriyor.

İlk gün, Felsefelogos dergisi genel yayın yönetmeni Sinan Özbek, Antikapitalist Öğrenciler’den lise öğrencileri Tibet Şahin, Talia Tuana Yücel ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Akın Deniz Sorucu’nun sunumlarıyla Karl Marx ele alındı.

Oturum buradan izlenebilir:

İkinci gün ise KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni Can Irmak Özinanır, ODTÜ öğrencisi Ceren Devrim Karabulut ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi Ramazan Kümek’in sunumlarıyla Gramsci tartışıldı.

Oturum buradan izlenebilir:

Çağdaş Felsefe Tartışmaları’nın son oturumunda akademisyen Ferda Keskin, Antikapitalist Öğrenciler’den Umut Mahir Özen ve Ayşegül Kandemir, Michel Foucault üzerine konuştu.

Oturum buradan izlenebilir:

ilginizi çekebilir

000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim
roni
Marksist olmanın müthiş heyecanı