TÜPRAŞ işçileri sözleşme bekliyor

31 Ocak’ta başlayan ve TÜPRAŞ’ın dört rafinerisinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta işveren tarafından en son yapılan teklif ilk ay için yüzde 25 olurken gözler 17-18 Nisan’da yapılacak görüşmeye çevrildi.

TÜPRAŞ yönetimi son teklifini yüzde 21’den yüzde 25’e yükseltmiş, Petrol-İş ise ilk altı ay için yüzde 80 olan zam talebini yüzde 76’ya düşürmüş ancak taraflar anlaşma sağlayamayınca görüşmelere ara verilmişti.

Sendika ile TÜPRAŞ yönetimi arasındaki bir diğer sorun ise toplu iş sözleşme süresi. TÜPRAŞ yönetimi sözleşmenin 3 yıllık olmasında ısrar ederken, sendika ise 2 yıldan fazla bir süreye imza atmak istiyor.

son yazıları

Kutsalların kutsalı: Annelik!
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
Dünya olayı olarak Gazze

ilginizi çekebilir

kadin-eylem1
Kutsalların kutsalı: Annelik!
20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze