Suriyelilere yönelik ırkçılık tırmanıyor

Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamasının ardından yükselen ırkçı tepkiler, yer yer fiziki saldırılara dönüşüyor.

Sosyal medyada Suriyelilere yönelik ırkçı nefret söyleminin yükselmesinin ardından, geçtiğimiz hafta içinde İkitelli’de 100 kişilik bir grubun mültecilere yönelik saldırı örgütlediği bilgisi aktarılmıştı. Ötekilerin Postası Facebook hesabının gönüllü muhabirlere dayandırdığı iddiaya göre saldırılar sırasında bıçaklanmalar yaşandı.

Dün ise Konya’nın Beyşehir ilçesinde çıkan bir kavgada, 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar ile soyadı öğrenilemeyen Suriyeli 21 yaşındaki İbrahim bıçaklanarak hayatını kaybetti. Kavgada üç Suriyeli de yaralandı.

Olayın duyulmasının ardından ilçeden birçok kişi hastanenin önünde toplanarak yaralı Suriyelilere saldırmak istedi. Yaralılar, arka kapıdan güvenlik önlemleriyle başka hastanelere sevk edildi.

Sosyal medyada Suriyelilere yönelik nefreti kışkırtmak için Florya sahilinin mülteciler tarafından “işgal edildiği”, mültecilerin çöplerini sahilde bıraktığı ve “keyif yaptıkları” iddiaları yaygınlaştırılıyor.

Sözcü gazetesi, Cemil İpekçi, CHP ve MHP sözcüleri gibi odaklar da bir haftadır göçmenlere yönelik ırkçılığı kışkırtmaya devam ediyor.

ilginizi çekebilir

GwClNK_WgAEA1oK
İşçilerin hakkını verin!
public
Filistin Eylem Komitesi: İsrail’i silahlandıran şirketler İstanbul’da!
burak_zoom_röp_thumbnail[1]
Silahlara veda ve barış süreci #2 Burak Demir ile özel röportaj