Somalı madencilerin Ankara yürüyüşüne yine engel

İzmir depreminde kurtarma çalışmalarına katılan Somalı maden işçileri yıllardır ödenmeyen tazminatlarını almak için mücadeleye devam ediyor.

İşçiler Soma’dan Ankara’ya doğru yola çıktıktan sonra yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Manisa Kırkağaç Çamlığında beklemeye başlamışlardı. Kendilerine çözüm için verilen sürenin dolması üzerine Ankara yürüyüşlerine devam etmek istediler. Jandarma, işçileri engelledi, bir işçi yaralandı.

“Yol tehlikelidir. Size bir şey çarpabilir” diyen jandarmaya, işçilerden İdris Sarıkaya, “Bize siyaset çarptı. Biz zaten ölüyüz” diyerek cevap verdi. Tartışmaların ardından işçiler barikatları zorlayarak yürümek istedi. Yaşanan arbedede Yusuf Kocaman adlı işçi yaralandı.

Çağırılan ambulansla Kocaman’ın tedavisi yapıldıktan sonra işçiler “Geliyoruz Ankara” sloganı ile jandarmanın tutumunu protesto etti. İşçilerin Kırkağaç Çamlığında bekleyişleri devam ediyor.

ilginizi çekebilir

000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim
roni
Marksist olmanın müthiş heyecanı