Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük

Bu yazı TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tahliye edilmeden 1 gün önce kaleme alınmıştır.

İktidarın anormal olan her şeyi normalleştirme girişimlerinin son örneklerinden birisi Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması. Şebnem hoca kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığına dair bir soruya kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için araştırma yapılmalıdır yanıtını verdiği için tutuklandı. Mahkeme sürecinde yaptığı savunmada Şebnem hoca “Hak alanında çalışan kişilerin devlet adamı değil sadece bir yurttaş olarak kalması gerektiği” uyarısına katılarak bir yurttaş, hekim, insan hakları savunucusu olarak mücadele için ödevlerini yerine getirdiğini” söyledi.

İkinci duruşma sonrası Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Dr. Osman Öztürk, “Hiç kimse bize bu davanın hukuki bir dava olduğunu söylemesin.” dedi.

Hukuki olmayan ve hem Şebnem hoca hem de TTB’den bir intikam davasına dönüşen bu süreçte demokrasiden yana olan herkes Şebnem Korur Fincancı’nın özgürlüğünü talep ediyor.

(Sosyalist İşçi)

ilginizi çekebilir

H5D5UE2HWRN3DEXI23AUX4E6GQ (1)
Irkçılık karşıtı sol hareketi inşa edelim
TPgether-main
İngiltere'de yüzbinlerce kişi aşırı sağa karşı "Together" yürüyüşüne katıldı
55173950854_a401ba33dd_c-1
ABD, ‘ICE’a, savaşa, krallara hayır’ sloganıyla harekete geçti