Savaşta ölümler sürüyor: Bir günde 10 TSK askeri yaşamını yitirdi

Türkiye devletinin bir yıla yakın süredir sürdürdüğü savaşta 7 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Hükümet yanlısı medya, sürekli olarak “PKK’yi bitirdik” temalı manşetlerle çıkarken, savaş olanca şiddetiyle sürüyor.

Çözüm sürecini bozup binlerce kişinin ölümüne neden olan Tayyip Erdoğan ve ekibi ise köprü açılışında “bayram kutluyor”.

Yalnızca son 24 saatte savaş yüzünden 10 TSK askeri hayatını kaybetti.

Hakkari

Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yola tuzaklanan el yapımı bombayı imha etmek için bölgeye gelen güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada 1 astsubay ve 3 uzman çavuş hayatını kaybetti.

Mardin

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Akçay köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu’na bugün sabah saat 06.30’da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş hayatını kaybetti.

Bingöl

Bingöl’ün Genç ilçesi ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü Köyü kırsal kesiminde, arama-tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri ile PKK gerillaları arasında akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuş olay yerinde ölürken, ağır yaralanan bir uzman çavuş Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan uzman çavuş da kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

ilginizi çekebilir

GwClNK_WgAEA1oK
İşçilerin hakkını verin!
public
Filistin Eylem Komitesi: İsrail’i silahlandıran şirketler İstanbul’da!
burak_zoom_röp_thumbnail[1]
Silahlara veda ve barış süreci #2 Burak Demir ile özel röportaj