Novares işçileri mücadelede

Gebze’de Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Novares’te işçiler, dinlenme alanlarından sosyal haklara kadar verilen sözlerin tutulmaması üzerine bugün de fabrikada eylem yaptı. İşçiler talepleri kabul edilene kadar eylemlerinin artarak süreceğini ifade etti.

İşçiler, çay ocağı ve diğer sosyal alanların işçi sayısına göre büyütülmesi, tuvalet ve lavaboların sayının artırılması, sendika odasının ikinci kattan fabrika girişine alınması, yılda bir verilen havlu ve yazlık kıyafetlerin yine verilmesi, yemek menüsünün kendileri tarafından belirlenmesi, promosyonların ödenmesi taleplerine ilişkin yönetimin söz verdiğini ancak sözünü yerine getirmediği için eyleme başladı.

Dün tekrar görüşülen fabrika yönetimi işçilerin taleplerini kabul etmeyince işçiler eylemlerine devam etti. Dabrika bahçesinde alkışlarla ve sloganlarla eylem yapan işçiler, talepleri kabul edilene kadar eylemlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

ilginizi çekebilir

Republican_forces_during_the_Battle_of_Irun_cropped
İspanya 1936: Faşizm ve devrim arasında
0199b228-a00f-41aa-ae9c-9a27e59516de-1200x654
Sommerloch ya da Türkiye üzerine nasıl konuşmalı?
NGOs fly huge rainbow balloon at Hungary's parliament protesting against anti-LGBT law in Budapest
Otoriter Orban rejiminin bir kalıntısı daha temizleniyor