Mısır’da protestoların ikinci günü: Yüzlerce gösterici polisle çatıştı

Sisi hükümetinin gitmesini isteyen göstericileri Cumartesi gecesi de sokaktaydı.

Mısır polisi, Tahrir Meydanı’nda olağanüstü güvenlik önlemleri alırken, Kahire’de bazı sokakları zırhlı araçlarla kapattı.

Süveyş şehrinde yüzlerce protestocu “Sisi defol”, “Halk rejimi devirmek istiyor” sloganlarıyla yürüdü.

Uluslararası ajanslara konuşan bir protestocu “200 kadar insan vardı. Onlar (polis) göz yaşartıcı gaz, kauçuk ve canlı mermiler attılar. Yaralananlar oldu” dedi.

İki gündür süren protestolarda 74 gösterici tutuklandı.

Darbeci Sisi’nin hükümeti, 2016’dan bu yana Uluslararası Para Fonu’ndan IMF) 12 milyar dolarlık bir kredi paketinin bir parçası olarak katı bir kemer sıkma uyguluyor.

Yükselen fiyatlar halkı çıldırtmış durumda. Temmuz ayında yayınlanan resmi verilere göre neredeyse her üç Mısırlı’dan biri yoksulluk sınırının altında, günde 1.40 doların altında gelirle yaşıyor.

ilginizi çekebilir

dsip gorsel
DSİP: Çözüm İsrail ile savaş değil küresel intifada
kavala
Osman Kavala ve Gezi tutsakları derhal serbest bırakılmalı!
5bc17740-90fc-11f1-b2ab-0dd01740f9f6
Çerçeve yasa sonrası açıklamalar, sızanlar