Macron’a karşı mücadele başladı, polis göstericilere saldırdı

Le Pen karşısında başkanlık seçimini kazanan Macron’a karşı dün Paris’te emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla binlerce kişi sokağa çıktı.

Gösteri, neoliberal Macron’un çalışma piyasası ve refah devleti ile ilgili planladığı “reformlara” karşı çıkmak için düzenlendi.

Paris’te çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve sendikanın katıldığı eylemde binlerce kişi yer aldı.

Republique Meydanı’ndan Bastille Meydanı’na yapılan yürüyüşe polisin saldırması sonucu 141 kişi gözaltına alındı.

Seçimde sandığa gitmeyenler ve boykot edenler de gözönünde bulundurulduğunda, ikinci turda dahi Emmanuel Macron’un aldığı oy oranı %42 civarındaydı. Üstelik, Macron’a oy verenlerin %43’ü bunu sadece Le Pen’i durdurmak için yaptıklarını söylemiş, yalnızca %39’u Macron’un genel seçimlerde parlamenter çoğunluğu yakalamasını istediklerini dile getirmişti.

ilginizi çekebilir

etha-20250126-muratcepni
ESP Eş Genel Başkanı Murat Çepni ve çok sayıda kurum temsilcisi gözaltında
Genel Merkezimizin düzenlediği Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı’mızda Türkiye’yi birleşti
CHP’nin sıra dışı Kürt Konferansı’nın düşündürdükleri
4527
Jeffrey Epstein: İstismar, imparatorluk ve kapitalizm