Koalisyon pazarlıkları: CHP ve MHP yolsuzlukların üstünü örtmek için yarışıyor

7 Haziran seçimlerinin ardından nasıl bir koalisyonun kurulacağıyla ilgili pazarlıklar sürerken, son iki gün içinde hem faşist parti MHP hem de CHP’den AKP ile ortaklık kurulması durumunda yolsuzlukların üstüne gidilmesinin kırmızı çizgi olmayacağı yönünde açıklamalar geldi.

Önce dün, ibrenin AKP-CHP koalisyonuna kaydığını gören MHP’den bir hamle geldi. Ümit Özdağ, açıklamasında “Erdoğan’ın Saray’dan Çankaya Köşkü’ne taşınması ile 4 bakanın Yüce Divan’a yollanması olmazsa olmazımız değil” dedi.

Bugün medyada yer alan bir haberde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, %60’lık muhalefet bloğunun koalisyon kuramayacağının anlaşıldığını söylediği, 17-25 Aralık gibi konularda ise AKP’ye karşı “rövanşist olmayacaklarını” açıkladığı aktarılıyor.

Başbakan Davutoğlu’nun ise “Tabanda MHP ile koalisyon talebi var” dediği iddia ediliyor.

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor