KESK: Yüzde 30 yetmez

İktidar, memur ve emekli maaşlarına önce yüzde 25 zam yaptı. Fakat gelen tepkiler üzerine bunu yüzde 30’a çıkardı. Kamu emekçileri ise asgari ücrete yapılan oranda zam talep ediyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), sefalet düzeyinde ücret dayatmasına karşı eylemlerini sürdürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı enflasyon verilerine tepki gösteren KESK üyeleri, Ankara’da TÜİK önündeydi.

“Sahte rakamları kabul etmiyoruz” diyen kamu emekçileri şunları söyledi:

“Dün %25 artışa “müjde” dediler. Bugün 5 puan ekleyip “yeni müjde” diyorlar. Sefalet artışına 5 puan eklenince “refah artışı” olmaz. Yetmez. En az asgari ücret artışı kadar (%54) artış istiyoruz.”

KESK İstanbul Şubeler Platformu, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Amed KESK Şubeler Platformu, Diyarbakır’da TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde TÜİK’in enflasyon rakamların şöyle eleştirdi: “Bu kadar da olmaz. İnsanın aklı ile bu kadar da dalga geçilmez.”

Kayseri TÜİK önünde toplanan kamu emekçileri haykırdı: “İnsanca yaşamak istiyoruz.”

ilginizi çekebilir

64e6459f-856b-4921-8ba6-f7cf80c0a099-750x375-1
8 Mart: Patriyarkal kapitalizmle tarihsel hesaplaşma
WhatsApp Image 2026-03-07 at 09.15
Ecmel Deniz Doğan: Transların uğradığı hak gaspları “dar bir kimlik meselesi” gibi görülmemeli
queer
Queer-Feminist Psikoterapi (QFT)