Karabağlar Belediyesi işçileri greve gidiyor

Karabağlar Belediyesi’nin şirketi olan Karbel A.Ş.’de çalışan 915 işçiyi kapsayan, 4 ay önce başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube grev kararı aldı.

TİS görüşmeleri, ücret ve sosyal haklar gibi işçiyi yakından ilgilendiren ekonomik maddelerde bir uzlaşma sağlanamadığı için anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Arabulucu sürecinde de bir anlaşmama sağlanamaması üzerine sendika tarafından iki aylık grev süreci başlatıldı.

Grev kararı, yapılan eylemle belediye binasına asıldı. Yoğun kar yağışının altında gerçekleşen eylemde KARBEL işçileri, “Grev hakkımız, toplu sözleşme silahımız”, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları attı. Eyleme, yine grev kararı asılan Konak Belediyesi’nin MERBEL işçileri ve Genel İş’e bağlı şubelerin de yöneticileri katılarak destek verdi.

ilginizi çekebilir

photo_5820974188955634858_y
Beş şehirde eylem: Barınakta hayat yok, sokaklarda olacak! Katliam yasası sonrasında artan hayvan ölümleri ve barınaklardaki katliamlara karşı yaşam hakkı savunucuları Adana, Ankara, Ayvalık, İstanbul ve İzmir’de sokakta olacak.
neden-hedef-secildim-3
Hrant'ın Arkadaşları Dink cinayetine giden yolu anlatıyor: Neden hedef seçildim?
cozum-komisyonunun-ortak-raporunun-tamami
Meclis Raporu: Silahsızlanma var, Kürt barışı belirsiz