İşten atmalara karşı direniş: Çorlu’da EGO işçileri üretimi durdurdu

Çorlu’da Türk Metal’in yetkili olduğu EGO-Elektrikli Ev Aletleri AŞ’de sendikaya karşı sesini yükselten 20 işçi, dün vardiya bitimine 20 dakika kala yönetime çağrılarak işten atıldı. 20 işçinin işten çıkarılması üzerine diğer işçiler de üretimi durdurarak direnişe geçti.

Dün iki vardiyadaki işçiler, üretimi durdurarak fabrikadan ayrılmadı.

İşçilerin kendi aralarından seçtikleri temsilciler, dün akşam saatlerinde yönetimle görüşme gerçekleştirdi. Yönetim atılan arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçilere net bir açıkla yapılmazken, bugün öğlen saatlerinde fabrika müdürünün açıklama yapacağı belirtildi.

İşçiler görüşmenin ardından da gece boyunca kararlı bekleyişlerini sürdürdü. Sabah saatlerinde bir araya gelen çok sayıda işçi, noter eşliğinde istifa edeceklerini açıklamışlardı.

ilginizi çekebilir

Marquis de Sade, French author
Marquis de Sade perspektifinden Epstein vakası
1024x576_cmsv2_dbbd9aec-204a-527d-b30c-09bdf3635257-9635386
Starmer'ın zombi hükümeti, Mandelson-Epstein skandalı nedeniyle hızla düşüşe geçti
WhatsApp Image 2026-02-07 at 15.23
DSİP: Yargılanan, LGBTİ+ varoluşudur!