İstanbul’da binlerce işçi hayat pahalılığını protesto etti

DİSK’in çağrısıyla İstanbul Kartal’da yapılan mitingde öne çıkan talep, asgari ücretin en az 5200 TL olması.

Kara Salı’nın yarattığı zam dalgası ve sürmekte olan asgari ücret pazarlıkları üzerine yapılan mitinge katılım yüksek oldu.

Maltepe sahil yolunda toplanan DİSK bağlı sendikalar, siyasi parti ve platformlar, sloganlarla miting alanına yürüdü.

“Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, Türkiye büyüyorsa hakkımızı istiyoruz”, “Vergide, gelirde adalet” pankartlarının açıldığı mitingde “Gelirde adalet, vergide adalet”, “Asgari değil, insanca yaşam”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Sefalete teslim olmayacağız” sloganları atıldı.

İlkay Akkaya konseri ile başlayan mitingte konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye’deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; işçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir.” dedi.

ilginizi çekebilir

203905
DSİP: Nafaka hakkı gasp edilemez! Nefret paketine hayır!
HJ9WjCiW8AABU31-1
‘Flamingo Devrimi’nin içinden: Arnavutluk, Kushner-Trump’ın toprak gaspına karşı ayaklanıyor
5798_pic1_k
“Onlara serf gibi davranıyorlar”: Arnavutluk'un İşkodra kentinde Roman aileler tahliye ve dışlanma tehdidiyle karşı karşıya