İspanya’da işçiler ve öğrenciler Filistin için ayakta

Filistin halkına yönelik soykırıma protesto etmek ve İspanyol hükümetinden Binyamin Netanyahu’nun Siyonist hükümetine karşı kararlı bir diplomatik adım atmasını talep etmek için yapılan genel grev sırasında sokak gösterileri düzenlendi.

15 Ekim günü binlerce işçi, öğrenci, Filistin yanlısı hareket ve dernek, İber Yarımadası’ndaki 40’tan fazla şehirde bir araya geldi.

Katalonya’da, çok sayıda barikat ve grev noktasında polis ile protestocular arasında çatışmalar çıktı.

Valensiya’da ise gösteri sırasında polis ile protestocular arasında çatışmalar çıktı.

Manresa’da, polis Hapoel Jerusalem oyuncularını engellemeye çalışan protestoculara saldırınca çatışmalar çıktı.

4 Ekim’de, İsrail’in “Özgürlük Filosu”na saldırmasının ardından, Filistin halkını desteklemek ve İsrail ile savaş silahı ticaretine karşı çıkmak için 1 milyondan fazla kişi sokağa çıkmıştı

son yazıları

Aktivist Fedakâr Özdemir ile engelli haklarını konuştuk: "Solun sağlamcılık anlayışından uzaklaşması gerekiyor"
İstanbul Sosyalist Tartışma 5-6 Aralık'ta!
İmralı görüşmesi, cellatlar meselesi ve habitus meselesi

ilginizi çekebilir

photo_5882199291357498373_y
Aktivist Fedakâr Özdemir ile engelli haklarını konuştuk: "Solun sağlamcılık anlayışından uzaklaşması gerekiyor"
log
İstanbul Sosyalist Tartışma 5-6 Aralık'ta!
komisyon-un-calisma-usul-ve-esaslarina-iliskin-12-maddelik-taslak-oybirligiyle-kabul-edildi
İmralı görüşmesi, cellatlar meselesi ve habitus meselesi