Irkçılığa ve savaşa karşı enternasyonal buluşma

Antikapitalistler kampanyası, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu ve ICAN tarafından Bilgi Üniversitesi’nde savaşa, ırkçılığa ve nükleer silahlanmaya karşı uluslararası bir konferans düzenlendi.

İki oturumlu konferans, Türkiye, İngiltere, Suriye ve Fransa’dan ırkçılığa ve savaşa karşı çıkan aktivistleri bir araya getirdi.

Konferansın ilk toplantısında küresel kapitalizmin hegemonya krizi tartışıldı. İngiltere’deki savaş karşıtı hareketin aktivistlerinden Judith Orr, Antikapitalistler’den Şenol Karakaş ve ICAN’den (Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya) Silene Theobald toplantıda konuşmacı olarak yer aldı.

İkinci oturumda ise en büyük küresel tehdit olarak ırkçılık ele alındı. Bu toplantıda Suriyeli sosyalist örgüt Devrimci Sol Akım’ın üyesi Mustafa Araour, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Emel Kurma ve Suriye Forumu aktivisti Noha Kamsheh konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantıların içeriğine dair daha geniş bilgi ilerleyen günlerde Marksist.org sayfalarında olacak.

Antikapitalistler kampanyası ve DurDe Platformu, 16 Nisan’da İstanbul’da Cezayir Restoran’da Ermeni Soykırımı’yla ilgili bir anma forumu gerçekleştirecek. Etkinliğin detayları için tıklayın.

ilginizi çekebilir

batman mitingi 17 kasım 2024
DEM Parti’nin siyasetin merkezine geri dönüşü
pkk-silah-yakma
DSİP’ten barış sürecine destek toplantısı
4-WhatsApp-Gorsel-2025-07-14-saat-23.06
Türk-İş insanca ücret için iş bırakacak