İngiltere’de eğitim işçileri insanca ücret için greve hazırlanıyor

İngiltere’de grev hareketi büyüyor. Demiryolu işçileri ve hemşirelerin ardından 150 üniversitede çalışan 70 bin eğitim işçisi üç gün iş bırakacak.

İngiltere’deki Üniversite ve Kolej Sendikası (UCU), üniversitelerde öğretim üyeleri ve diğer çalışanların maaş, emeklilik ve çalışma koşullarında uzlaşılamaması nedeniyle greve çıkacağını duyurdu.

23 Kasım’da tüm üniversitelerde kitlesel eylemler yapılacak. Ardından grev, 24, 25 ve 30 Kasım’da gerçekleşecek. Bazı öğrenci örgütleri de grevi destekliyor.

Sendika üyeleri, enflasyonun yüzde 10’un üzerinde olduğu bir dönemde yüzde 3’lük zam teklifini reddediyor. Ayrıca emeklilik konusunda 10 yıldır süren anlaşmazlık ve emeklilik fonlarının nasıl kullanıldığı diğer bir anlaşmazlık konusu.

Üniversite çalışanları insanca yaşayacak ücret talep ediyor.

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor