İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu: 28 Nisan’da Sokağa!

İklim krizi yıkıcı sonuçlarıyla devam ederken, kapitalist devletler karbon emisyonu üretmeye devam ediyor. Küresel eylem çağrısına katılan antikapitalistler, 28 Nisan’da İstanbul ve İzmir’de eylem yapacak. Ankara’da ise pankart atölyesi düzenlenecek.

Kasım ayında Antalya’da COP 31, yani Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi toplanıyor. Önceki zirveler gibi bu kez de devletlerin bir çözüm üretmeyeceği belli; çünkü küresel kapitalizm fosil yakıtlara bağımlı bir sistemdir. Türkiye de bu sistemin bir parçasıdır.

Felakete dolu dizgin gidilirken buna karşı çıkan sistem karşıtları, İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu’nu kurdu. Platform, COP 31’in çözümsüzlüğüne karşı acil ve gerçekçi çözüm içeren talepleri kazanmak için mücadele ediyor.

İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu28 Nisan Salı günü için İstanbul ve İzmir’de eylem çağrısında bulundu:

Fosil yakıtlar hemen şimdi terk edilmeli!

ADİL GEÇİŞ istiyoruz!

Geçtiğimiz yıl COP30’da fosil yakıtlardan çıkış bildirgesini imzalayan 24 ülke şu anda Kolombiya’nın Santa Marta kentinde ‘Fosil Yakıtlardan Çıkış Konferansı’ düzenliyor.

28 Nisan’da, konferans sürerken, biz de “İklimi Değil Sistemi Değiştir” talebiyle sokaklarda olacağız.

Bu yıl Antalya’da yapılacak olan COP31 İklim Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye’nin fosil yakıtlardan çıkış koalisyonuna katılmasını talep eden herkesi sokağa çağırıyoruz!

COP31’i iklim krizini durdurmak yerine turizm sektörünü kalkındırma fırsatı olarak kullanmaya çalışan Türkiye önce kömürden çıkış takvimini sunmalı, yeni kömür yatırımları ve fosil yakıt arama çalışmalarını hemen durdurmalıdır.”

Aynı gün Ankara’da yapılacak olan Pankart Atölyesine dair ayrıntılı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

İG iklimidegilsistemidegistir

28 NİSAN’DA SOKAKTAYIZ

Fosil yakıtlar hemen şimdi terk edilmeli!

ADİL GEÇİŞ istiyoruz!

 İstanbul // 19.30

Süreyya Operası Önü, Kadıköy

İletişim: 0537 731 59 89

 İzmir // 18.30

ÖSYM Binası Önü (Kıbrıs Şehitleri Cad.), Alsancak

İletişim: 0530 248 78 13

Pankart Atölyesi

 Ankara // 18.00

Portakal Çiçeği Parkı, Çankaya

İletişim: 0546 549 84 85”


Biz kimiz

İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu, gezegendeki yaşamın; kârı, büyümeyi ve sınırsız sömürüyü merkeze alan kapitalizm tarafından tehdit edildiğini görenlerin ortak mücadelesidir.

Aramızda, bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir gelecek bırakmak isteyen öğrenciler, akademisyenler, işçiler, çiftçiler, mühendisler, hukukçular, sanatçılar, sendikacılar ve ekoloji aktivistleri var. 

5 ülkeden yüzlerce kişinin bir araya geldiği İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu Antalya’dan Amazonlara, İliç’ten Pasifik Adalarına uzanan bu büyük mücadelenin bir parçasıdır.

Ne İstiyoruz?

Bizler, yalnızca emisyonların azaltılmasını değil; bu krizi üreten ekonomik ve politik yapının dönüşmesini talep ediyoruz:

  • Fosil yakıtların derhal ve adil bir geçişle çıkılmalı,
  • Krizin maliyeti krizi yaratan şirketlere ve finans devlerine yüklenmeli,
  • Yenilenebilir enerji sistemlerine geçişte işçilerin hakları güvence altına alınmalı,
  • İklim ve çevreye dair kararlar kapalı kapılar ardında değil halkların katılımıyla alınmalıdır.

COP31 (Antalya) Manifestomuz

5 ülkeden, sayısı 250’yi aşan ilk imzacıları arasında Eren Keskin, Ferhat Kentel, İlkay Akkaya, Ömer Madra, Defne Koryürek, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Esra Mungan, Haluk Levent, Hayko Bağdat, Fethiye Çetin, Zeynep Tanbay, Ufuk Uras, Yıldız Tar, Fatma Akdokur, Taner Akçam, Aslı Alpar, Selim Deringil, Emel Kurma, Banu Kanıbelli gibi aydınlar, akademisyenler, sanatçılar ve iklim aktivistlerinin yer aldığı Manifesto metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Manifesto: https://forms.gle/RJuAAhRQ2FMUXjhw9

Manifestoya imza verenlerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz: https://docs.google.com/document/d/1czFrO5Ha4Updh09TS1ESC_ONY2ZVdF2D/edit?usp=sharing&ouid=111898924552763116073&rtpof=true&sd=true

son yazıları

Hayvan hakları savunucuları Ankara’da yürüdü: “Katliam yasası çöpe atılsın!”
Felaket niteliğinde bir iklim olayı kapımızda, işte bunu bu kadar az duymuş olmanızın nedeni
1915’in 111. yılı: Yüzleşme bir zorunluluktur

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-04-25 at 19.53
Hayvan hakları savunucuları Ankara’da yürüdü: “Katliam yasası çöpe atılsın!”
agagagag
Felaket niteliğinde bir iklim olayı kapımızda, işte bunu bu kadar az duymuş olmanızın nedeni
web
1915’in 111. yılı: Yüzleşme bir zorunluluktur