LGBTİ+ dernekleri: Gülşen’e özgürlük!

26.08.2022 - 16:21
Haberi paylaş

LGBTİ+ dernekleri, hukuksuz bir şekilde tutuklanan Gülşen için ortak açıklama yayımladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Gülşen, aylar önce verdiği bir konserde söylediği ve ardından özür dilediği sözler bahane edilerek tutuklandı!

LGBTİ+’ların ve kadınların hapsedilmeye çalışıldığı karanlığa, son dönemde çıktığı her konserde cevap veren Gülşen’e verilen gözdağı Gülşen nezdinde LGBTİ+’ların yanında olan tüm kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerine verilen ve herkesi sessizleştirmeye çalışan bir gözdağı. Bunun farkındayız!

LGBTİ+’lara açtığınız savaşta, LGBTİ+’ların yanında olan herkese ve her kuruma baskı, ceza, tehdit ve yasak politikalarıyla LGBTİ+’ları yalnızlaştırmaya çalıştığınızın farkındayız!

Baskılarla, tehditlerle, yasaklarla ve cezalarla toplumun kutuplaştırılmasına; ifade özgürlüğüne ve sanatın her alanında yapılan baskı ve yasaklara karşı Gülşen’in yanındayız!

LGBTİ+’ları ve LGBTİ+’ların yanında olan, destekleyen sanatçıları, insan hakları savunucularını, LGBTİ+ derneklerini ve sivil toplum örgütlerini hedef göstermekten vazgeçin!

Gülşen’e özgürlük!"

İmzacılar şöyle;

17 Mayıs Derneği, Genç LGBTI+ Derneği, Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), HEVI LGBTI+ Derneği, Kaos GL Derneği, Kırmızı Şemsiye Derneği, Lambdaistanbul LGBTI+ Dayanışma Derneği, LİSTAG, Mersin 7 Renk LGBT, Muamma LGBTI+ Derneği, Özgür Renkler Derneği, Pembe Hayat LGBTI+ Dayanışma Derneği, SPoD, UniKuir Derneği

Bültene kayıt ol