Gargat ağacı, Yahudiler ve HDP

27.11.2015 - 12:12
Roni Margulies
Haberi paylaş

Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir, biliyor musunuz?

Ben bilmiyordum doğrusu. Yeni öğrendim.

Son seçimlerde HDP Konya milletvekili adayı olan dostum Hüseyin sayesinde öğrendim.

Önce sizi meraktan kurtarayım. Sorunun cevabı, Gargat ağacı.

Benim gibi siz de, "O da ne?" diyorsanız, anlatayım.

"Gargat ağacı Nisan-Mayıs aylarında beyaz çiçekler açan etli yapraklı bir ağaçtır. Yenilebilir meyveleri vardır. En çok bozkırlarda çöllerde görülür. İsrail'in bulunduğu coğrafyada Gargat ağacına çok sık rastlanır. Dünyada bu bitkinin görüldüğü diğer yerler Pakistan, Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Kuzey Afrika'dır."

Gargat ağacı meselesini gündeme Osman Özsoy diye biri getirmiş. Fatih Üniversitesi'nde Prof. Dr. imiş, AKP-Cemaat işbirliğinin mutlu günlerinde yıldızı pırıl pırıl parlamış, televizyonlarda, gazetelerde şan şöhret kazanmış. Şimdi işsizmiş. Ta 2009'da Haber7'de önemli bir yazı yazmış, ama nasıl olduysa benim gözümüzden kaçmış.

Demiş ki, "Tarım konusunda Yahudilerin birçok araştırmaya imza attığını biliyoruz. İsrail’in tarım sektörü, doğal kaynak azlığının üstesinden gelme üzerine kurulan yoğun bir sistemdir, özellikle su azlığı ve topraklarının yarısının çöl olması. İsrail firmaları sulamada, su tasarrufunda diğer ülkelere hizmet sağlamaktadır. İsrail tarıma bu kadar önem verirken, Yahudiler neden İsral'in her yanına Gargat ağacı dikiyor?"

Sorunun cevabı bir hadis-i şeriften kaynaklanıyormuş:

“Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır.' diyecek. Sadece 'Gargat Ağacı' bunu söylemeyecek, çünkü o Yahudi ağacıdır. (Kitab¬ul Fiten H. 2239)”

Bu nedenledir ki, İsrailliler her tarafa konuşmayan ağaç dikiyormuş!

Prof. Dr. Osman Özsoy'un yapabileceği bir şey yok: "Hadis-i Şerif temel kaynaklarda böyle geçiyor. Birileri rahatsız olacak diye lafı eğip bükecek değiliz. Peygamber Efendi'miz söylüyorsa el Hak doğrudur. Bu kadar yalın bir gerçeklikle ifade edilen hadis-i şerif üzerinde ayrıca bir yorumda bulunma ihtiyacı duymuyorum. Her şey gayet açık ortada."

Sayın profesör göründüğü kadar aptal olmadığı için, Yahudilerin bir hadisi doğru kabul edip bu doğrultuda davranmasının çok makul olmadığını anlamış, onu da anlatmış:

"Yahudiler her ne kadar hadis-i şeriflere itibar etmiyor olsa da, tedbir olarak bu ağacı dikmekten de vazgeçmiyor."

Gelelim Konya'ya.

Seçimler sırasında imzasız bir bildiri Konya'nın her tarafına dağıtılmış. Bildiride şöyle deniyor:

"HDP logosunun Yahudilerin kutsal ağacı gargat ağacına benzemesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu. BDP'nin de logosunda aynı ağaç figürünün kullanılması dikkatlarden kaçmadı. HDP logosunun içinde parlayan yıldızın da ağacın meyvesine benzemesi bir diğer dikkat çekici nokta oldu."

Bildiride Hasan Celal Güzel'den de alıntı yapılmış: "HDP'nin arkasında Yahudi locaları da vardır, MOSSAD da vardır."

Demek ki ne olmuş? Hem haziran hem kasım seçimlerinde olağanüstü zorlu koşullara rağmen HDP'nin barajı aşmasıyla sadece Kürt hareketi değil, Yahudiler de Türk devletine çok güzel bir gol atmış.

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol