Muazzam bir siyasi zafer kazandık

08.06.2015 - 17:11
Şenol Karakaş
Haberi paylaş

Manzara ortada. Muazzam bir siyasi zafer bu.

Biz HDP parti olarak girme kararı aldığından beri, Sosyalist İşçi'de, baraj aşılırsa ne olacağını anlatmak gerektiğini yazdık. 12 Eylül rejimi dağılacak, mevcut istikrarsızlık çok daha derinleşecek. Çok önemli bir gelişme. Bunu yaşıyor olmak çok heyecan verici. Şu anda AKP, Türkiye'nin her yerinde oy kaybetmiş gözüküyor. Bu, AKP'nin tabanına 'bidon kafalı' diyenlere inat, AKP'nin tabanındaki insanların son iki yıldır, AKP liderliğinden, Gezi'den beri ne kadar ciddi bir hesap sorduğunu gösteriyor.

2011'de %49 küsür oy almıştı. Şimdi %7'lik bir oy kaybı var. AKP nobranlaştıkça, neoliberalizmin gözünü çıkaracak kadar şiddetle kente, çevreye ve emekçilere saldırdıkça, Erdoğan bombalı saldırıyla ilgili o sırada yaptığı mitingde

Bu seçimlerin kazananı Abdullah Öcalan oldu. En büyük zarı attı ve kumarı kazandı. Biz bir süre bunun tadını çıkartmak zorundayız. Tüm ezilen kesimlerde muazzam bir kendine güven var. HDP'ye oy versin vermesin, tüm yoksul ve ezilenler için durum böyle. Tek buruk kılan şey, MHP'nin 4 puan oy artırması. Bu tek başına önemli değil ama şöyle bir risk var: Çözüm süreci şu an okkanın altında. MHP ile koalisyon ihtimali var, çünkü HDP ve CHP'nin çok zor koalisyon yapması. MHP ile koalisyonun tek kriteri ise Davutoğlu'nun çözüm sürecinin bittiğini ilan etmesi.

Biz sokakta mücadele sandıkta HDP diyoruk. İlk eşiği belli oldu: Barışı savunanlar, süreci savunanlar AKP-MHP kaolisyonu ihtimaline karşı sesini yükseltmeli. MHP'ye, faşizm tehdidine, bu özel ırkçılığa karşı şimdiden meydan okumalıyız. HDP'nin önünde merkez sol muhalefet partisi olma ihtimali var. AKP'nin geriye gidiş süreci başladı, Erdoğan başkanlığı unutsun. Kılıçdaroğlu ve CHP huzuru unutsun. CHP kazık çakmış gibi durduruğu yerde duruyor. Derhal istifa etmesi lazım CHP liderliğinin. Şimdi karşımızda muazam bir istikrarsızlık ve aynı zamanda muazzam bir mücadelenin olasılıkları demek.

Şenol Karakaş

[email protected]

Bültene kayıt ol