Filistin’e Özgürlük Platformu: Başkan Lula’yı destekliyoruz

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Gazze’de yaşananın savaş değil soykırım olduğunu söyledi. Filistin’e Özgürlük Platformu 5 Mart’ta İstanbul’da Brezilya Başkonsolosluğu’nu ziyaret edecek.

Başkonsolos Ruy Pacheco de Azevedo Amaral’a, Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva’ya ulaştırılmak üzere yazılan mektubu teslim edilecek.

Filistin’e Özgürlük Platformu Koordinasyon Komitesi’nin gerçekleştireceği bu görüşmenin ardından, Başkan Lula’ya iletilmek üzere yazılan mektubun da okunacağı bir basın açıklaması da yapılacak.

5 Mart günü 10:30’da yapılacak ziyaretin duyurusunda şunlar söyleniyor:

“Başkan Lula’yı destekliyoruz

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Filistinlilerin başına gelenlerin bir benzerinin olmadığını vurgularken İsrail askerlerinin Gazze’de “askerlerle değil aralarında kadın ve çocukların olduğu Filistinlilerle savaştığını” söylemiş ve yaşananların “savaş değil, soykırım” olduğunu ifade etti.

İsrail’i soykırım yapmakla suçlamasının ardından, İsrail tarafından ‘istenmeyen kişi’ (persona non grata) ilan edilen Lula’nın bu tavrını desteklediğimizi, kendisine teşekkür ettiğimizi ifade eden mektubumuzu Sayın Başkonsolos Ruy Pacheco de Azevedo Amaral’a teslim edeceğiz.

Filistin halkı özgür olana, tüm savaş suçluları yargılanana dek dayanışmayı büyüteceğiz.

Soykırımı durduralım!

Savaş suçlularını yargılayalım!”

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı