Uzaydan gelen güç

22.02.2023 - 07:21
Roni Margulies
Haberi paylaş

“Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan video hakkında çok soru geliyor. Bu kısa video benim çok önce bir strateji enstitüsünde verdiğim konferanstan alıntı. Dünya yörüngesinde konuşlanıp kullanıldığında küçük bir şehri haritadan silebilecek silah sistemini anlatmıştım.”

Serdar Hüseyin Yıldırım 2019 yılından beri Türkiye Uzay Ajansı Başkanı. Söz konusu videoda bu silah sistemini şöyle anlatmıştı:

“Böyle bir silah projesi çalışıldığını ben gördüm. Hem de çok basit. Şu elektrik direkleri var ya sokaklarda. O direkler kadar, yani yaklaşık 7-8 metre, 10 metre yüksekliğinde metal çubuklar. Bildiğin çubuk. İçinde hiçbir şey yok, patlayıcı yok, hiçbir şey yok. Ama titanyum alaşımlı, sert malzemeden çubuk. Bunları uyduya yerleştiriyorlar. Oradan hedefleyerek dünyaya fırlatıyorlar. Böyle, bir kazık gibi, ucu da sivri. Geliyor mesela, Allah korusun, bir yere düşüyor işte, isim vermeyelim şimdi, felaket senaryosu olmasın, ama yere çarptığı anda yerin beş kilometre derinine kadar nüfuz ediyor. Öyle bir hızla geliyor. Ve 7-8 şiddetinde bir deprem oluşturuyor bu çarpmanın etkisiyle. Orada ne varsa yerle bir oluyor. Bakın burada hiç silah yok, patlayıcı yok, bomba yok. Basit bir çubuk. Ama öyle bir güç var işte, uzaydan gelen. Ve bunu ne görme şansın var, ne savunma şansın var, ne durdurma şansın var.”

İnternetteki zırvalıkların doğruluğunu yanlışlığını kontrol eden teyit.org’a göre, Yıldırım bu iddiaları iki yıl önce Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde düzenlenen 'Türkiye'nin Uzay Stratejisi’ konulu bir konferansta dile getirmiş.

Yine teyit.org’a göre, böyle bir silah elbette yok. Ama ‘savaşçı uydular’ kavramı “uzun yıllardır bilim kurgu evreninde sıkça konu ediliyor.”

Türkiye’nin “uzay stratejisini” belirleyenler belli ki hayalî bir bilim kurgu evreninde yaşıyor. Stratejinin temelini de yalanlar ve komplo teorileri oluşturuyor.

Benzer yalanlar ve komplo teorilerine göre, yabancıların oluşturduğu depremden yine yabancılar, göçmenler, mülteciler yararlanıyor.

Ümit Özdağ gibi ırkçılar tarafından şöyle yalanlar yayılıyor örneğin: “Suriyeliler Fenerbahçe TIR’ını yağmaladı.” Fenerbahçe’nin yardımlarını koordine eden Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan bunu hemen yalanlıyor: “Bu haberin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını söylemek istiyorum. Biz hem TIR şoförüyle görüştük hem oradaki kontak kurduğumuz kişimizle görüştük. Zaten dağıtımın yapıldığına dair bir video da paylaştık. Bu haber kesinlikle doğru değildir.”

Keşke Türkiye'nin uzay stratejisi saçma sapan insanların elinde olmasaydı da Ümit Özdağ gibilerini uzaya fırlatabilseydik.

Roni Margulies

(Sosyalist İşçi)

 

Bültene kayıt ol