Erdoğan'ın istedikleri

02.05.2015 - 13:55
Roni Margulies
Haberi paylaş

“Biz isterdik ki, Putin Ermenistan’a gitmesin” demiş.

“Biz isterdik ki, sayın Hollande Ermenistan’a gitmesin” demiş.

Ben bu tarzı sevdim doğrusu.

MÜSİAD’a gidip her türlü anlamsız ve afakî isteği dile getirmek iyi bir fikir.

Biz de yapabiliyor muyuz acaba?

“Biz, Çanakkale’de Ermenistan’a yönelik herhangi bir cevap vermedik, böyle bir adım da atmadık. Oraya iki devlet başkanı gitti, hamdolsun bize 20 devlet başkanı geldi...” demiş.

“Biz isterdik ki, bize gelen 20 devlet başkanını toplayınca bir tane devlet başkanı edebilsin bari” diyememiş.

“Biz isterdik ki, Prens Charles gibi kendi ülkesinde bile ciddiye alınmayan bir salak değil de İngiltere Başbakanı gelsin” diyememiş.

“Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri, önce kendi tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden bir tanesi Almanya. Almanya’nın geçtiğimiz yüzyılda yol açtığı iki ayrı dünya savaşında yaşananlar ortada” demiş.

“Biz isterdik ki, bize gelselerdi. O zaman biz de zaten onlara kötü şeyler söylemek zorunda kalmazdık, elinden oyuncağı alınmış şımarık çocuk gibi davranmayı gerekli görmezdik” diyememiş.

“Bize gelselerdi, Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda olanlar için özür dilediğini, tazminat ödediğini bilmiyormuş gibi davranmak zorunda kalmazdık” diyememiş.

“Şu ifadeye bakın ya… Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef almış durumdalar. ‘Diyanet İşleri Başkanlığı tüm inançlara eşit mesafede olacak’ diyorlar. Biz isterdik ki, demesinler” demiş.

 “Ya bu milletin inancı belli. Diğer inanç sahiplerinin kendi kurumları var, onlar da belli. Öyleyse niye lafı döndürüp döndürüp neden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapısına bağlıyorsun? Biz isterdik ki hiçbir şeyi hiçbir şeye bağlama” demiş.

“Zaten ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacağız’ diyenlere bu milletin nasıl ders vereceği belli. Daha doğrusu, biz isterdik ki belli olsun” demiş.

“Biz isterdik ki, bu memlekette herkes Türk, Müslüman ve Sünni ve dindar olsun” diyecekmiş, dillinin ucuna gelmiş, son anda yutkunup diyememiş.

 “Biz isterdik ki, Ermeniler, Aleviler, Yahudiler ve tabii ki en başta Kürtler bizi bi rahat bıraksın artık. Bi gidin ya, bi gidin artık” diyecekmiş, arkasından biri dürtüvermiş herhalde, kendine gelip dememiş.

Ama içinde kalmış. Toplantının akşamı Davutoğlunu aramış, “Aklıma geldi de, biz isterdik ki bizden başka herkes deport edilsin” demiş. “Emredersiniz Sayın Cumhurbaşkanım” cevabını alınca rahatlamış.

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol