İstanbul Onur Haftası Komitesi’nden duyuru

07.07.2023 - 12:47
Haberi paylaş

İstanbul’daki Onur Yürüyüşü sonrasında gözaltına alınan göçmen eylemcilerin durumu hakkında komitenin bilgi notu:

"6 Temmuz Perşembe, itibari ile güncel bilgileri paylaşmak istiyoruz. Urfa Geri Gönderme Merkezi’ndeki Rus ve Portekiz & Güney Afrika vatandaşı olan arkadaşlarımız gönüllü olarak Türkiye’den ayrılma talebinde bulundular. İl Göç İdaresi ve konsolosluklar aracılığı ile süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. En erken bu haftasonu ya da gelecek hafta olacağını öngörüyoruz. Tarihler netleştiğinde ayrıca bilgilendireceğiz. Aynı merkezde bulunan İranlı arkadaşımız Elyas hakkında da uluslararası koruma kararına rağmen sınır dışı kararı verildi. Avukatlarımız aracılığı ile belirlenmiş yasal süre kapsamında dün itiraz dilekçemizi sunduk sınır dışı kararı ile ilgili. Ayrıca idari gözetim kararına da bugün itiraz gerçekleştirdik. İtirazların kabul ve red durumları ile ilgili bilgi sağlamaya devam edeceğiz.

Erzurum’da bulunan arkadaşımızım da ülkeden gönüllü ayrılışı için işlemleri başlattık. Dönüş tarihi belli olduğunda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Gelecek hafta olacağını ön görüyoruz. Hem konsolosluk hem de Erzurum İl Göç İdaresi ile süreci takip ediyoruz. Arkadaşımızın talebi doğrultusunda gerekli olursa idari itirazlarımızı da sunacağız.

İstanbul Tuzla’da bulunan Libyalı arladaşımız yine İstanbul’da Selimpaşa’daki Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi. Henüz hakkında oluşturulmuş sınır dışı kararı gibi yasal bir beyana ulaşamadık. Arkadaşımız hakkında talebi doğrultusunda uluslararası koruma başvurusunda bulunduk. Dosyası oluşturulduğunda da gerekli itirazları yapmak için hazır bekliyoruz."

İstanbul Onur Haftası Komitesi, durumun takipçisi olduklarını beliterek göçmen LGBTİ+ bireylerle dayanışma çağrısı yaptı.

Bültene kayıt ol