DSİP’ten Kaos GL’ye dayanışma mesajı: İşçi sınıfının kurtuluşu ile LGBTİ+’ların kurtuluşu ortaktır

19.06.2023 - 16:53
Haberi paylaş

Onur Ayı yasaklar, baskılar ve polis şiddetiyle devam ediyor. Fakat her şey rağmen aktivistler üniversitelerde ve sokakta direniyor. LGBTİQ+ kurtuluş mücadelesinin Türkiye'deki sesi Kaos GL'nin dayanışma çağrısına devrimci sosyalistler destek verdi.

Kaos GL'nin çağrısı ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisinin (DSİP) mesajı:

Onur Ayı’nın gelmesiyle birlikte LGBTİ+ etkinliklerine yasaklar, polis saldırısı ve gözaltılar başladı. KaosGL.org olarak, hak mücadelesinde yer alan kişi ve kurumlara Onur Ayı’nda LGBTİ+’larla dayanışma çağrısı yaptık. Çağrımıza kulak verenlerin mesajlarını paylaşıyoruz…

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)

İşçi sınıfının kurtuluşu ile LGBTİ+’ların kurtuluşu ortaktır

İktidar bloku LGBTİ+’ları hedef gösterme kampanyasını, her alanda yasaklamaya kadar vardırdı. Onur Ayı kapsamında yapılan her tür etkinlik yasaklanıyor, LGBTİ+’lar her yerde fiziksel saldırıya maruz bırakılıyor. Bu nefret kampanyası artık bir varlık mücadelesine dönüşmüş durumda. Onur Ayı’nı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. DSİP, lubunyaların yanında değil, içindedir. İşçi sınıfı heteroseksüel bir sınıf değildir dolayısıyla işçi sınıfının mücadelesi ile LGBTİ+ mücadelesi birbirinden ayrılamaz. Tüm ezilenleri LGBTİ+’lar etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Yürü lubunya, her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü!

 

Bültene kayıt ol