ODTÜ: Yürüyüşe 1 gün kala LGBTİ+’lar hedef alındı

08.06.2023 - 11:02
Haberi paylaş

ODTÜ yönetiminin beyaza boyadığı gökkuşağı merdivenleri dahil olmak üzere kampüsün farklı noktalarına LGBTİ+ nefreti saçan yazılar ve görseller yapıştırıldı.

Ünikuir'ın haberine göre ODTÜ’de 6. Onur Haftası etkinlikleri devam ederken, kampüste bir yandan da nefret iklimi hakim. ODTÜ Rektörlüğü, Onur Haftası başlamadan kampüsteki LGBTİ+ mücadelesi için kritik öneme sahip gökkuşağı merdivenlerini beyaza boyamıştı. ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışmasının çağrısıyla merdivenler öğrenciler tarafından renklerine kavuşturulmuş olsa da rektörlük merdivenlerin renkli kalmasına iki gün bile müsaade etmedi.

Yarın (9 Haziran), 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü ile final yapacak onur haftası etkinlikleri sürerken öğrenciler güne Rektörlüğün yürüyüşü yasaklama e-posta ile başladı. Kayyum rektör Verşan Kök, üniversite bileşenlerinin tümüne yolladığı e-postada, yürüyüşü engellemek için her türlü önlemi alacağını bildirdi. Geçen seneki yasaklama mailini kopyala-yapıştır yapan kayyum rektör Verşan Kök, onur yürüyüşlerinin üniversitenin imajına zarar verdiğini iddia etti.

Üniversitedeki LGBTİ+ karşıtlığının son ayağı ise kampüsün farklı noktalarına asılan nefret söylemleri oldu. Gökkuşağı merdivenleri ve Devrim Stadyumu gibi politik öneme sahip noktalara yapıştırılan ve LGBTİ+’ları hedef gösteren görsellerde LGBTİ+’lar suçlulaştırılıyor.

“Gurur duyulacak bir şey yok” yazan görsellerde, LGBTİ+’ları damgalamaya yönelik birçok mit yer alıyor. O yazılardan birinde, çocuk istismarı ve tecavüz ile LGBTİ+’ların varoluşları ilişkilendiriliyor.

Bültene kayıt ol