'Dönüyoruz'

07.06.2023 - 10:25
Haberi paylaş

LGBTİ+ örgütleri  eşitlik için sokağa çıkıyor. İl il Onur Ayı etkinlikleri:

İstanbul

  • En son 2017 yılında İstanbul Valiliği’nin son dakika yasağına rağmen düzenlenen, Trans Onur Yürüyüşü bu yıl yeniden yapılıyor.
  • İstanbul Trans Onur Haftası, bu yıl dokuzuncu defa düzenlenecek Trans Onur Haftası’nın tarihlerini 12-18 Haziran olarak açıkladı. Translarla Eşitlik Günü’ne denk gelen haftanın son günü 18 Haziran’da ise Trans Onur Yürüyüşü gerçekleşecek.
  • 31. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 19-25 Haziran arasında düzenlenecek. Onur Haftası, “Dönüyoruz” teması ile duyuruldu. 21. İstanbul Onur Yürüyüşü, 25 Haziran’da düzenlenecek.

Ankara

  • 17 Mayıs Derneği, Onur Ayı’nı Ankara’da hafıza etkinlikleriyle karşılıyor. Hafta sonu yapılacak etkinliklerde LGBTİ+ hareketinin hafızası ile güncel direniş pratikleri hatırlanacak.
  • Hafta kapsamında 7 Haziran’a kadar kampüste bir dizi etkinlik yapılacak. Haftanın finali ise 9 Haziran’da 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü olacak.

İzmir

  • Bu yıl on birincisi düzenlenen İzmir LGBTİ+ Onur Haftası, Onur Yürüyüşü tarihini duyurdu. İzmirli lubunyalar 25 Haziran Pazar günü sokaklarda olacak.

Mersin

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Mersin Onur Haftası, gönüllülerini arıyor: “Mersin’de yaşayan bir lubunyaysanız; etkinlik önerisi yapmak, organizasyonda görev almak, şehrinizdeki LGBTİ+’larla dayanışmak için hafta gönüllüsü olabilirsiniz.”

Eskişehir

7-8-9 Temmuz’da “Yeryüzünden gökyüzüne” temasıyla etkinlikler düzenlenecek. Öte yandan 8 Haziran’da geçen yıl düzenlenen 2. Eskişehir Onur Yürüyüşü davası devam edecek.

Bültene kayıt ol