LGBTİ+ örgütlerinden Pınar Selek davasına çağrı

17.03.2023 - 09:49
Haberi paylaş

LGBTİ+ örgütleri, 25 yıldır devam eden Pınar Selek davasına çağrı yaptı. Bugüne kadar dört kez beraat kararı verilen ve her seferinde temyiz edilen davanın yeni duruşması 31 Mart’ta görülecek.

25 LGBTİ+ örgütü, 31 Mart Cuma saat 10:00’da İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde buluşmaya çağırdı. Pınar Selek’in Ülker Sokak’taki çalışmaları, barış mücadelesindeki yol arkadaşlığını hatırlatan örgütlerin açıklama metni şöyle:

“Eğer attığımız bu tür adımları hep birlikte büyütebilirsek, toplumsal barış arayışını tartışmalardan politikaya akıtabilirsek, barış bir hayal olmaktan çıkar. Çünkü biz ezilenler çoğunluktayız. Kadınız, yoksuluz, eşcinseliz, Çingeneyiz, Ermeniyiz, Kürdüz, sakatız, genciz, yaşlıyız, çocuğuz, şişmanız ve daha pek çoğuz…”

Feminist yol arkadaşımız Pınar Selek, bundan yirmi yıl önce, Ankara’da “Lezbiyen ve Geylerin Sorunları ve Toplumsal Barış İçin Çözüm Arayışları Sempozyumu”nda böyle demişti.

Ülker Sokak’tan, barış için kadın ve LGBTİ+ mücadelesinden tanıdığımız, bildiğimiz yol arkadaşımız Pınar Selek, 25 yıldır yargılanıyor. Dile kolay 25 yıl, 4 beraat… Bozulan beraat kararları, hukukun da adaletin de olmadığını her seferinde gösteriyor.

Pınar Selek için adalet, LGBTİ+’lar için de adalettir. 1996’da Ülker Sokak’tan sürülen trans kadınların yanında duran, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz feminist yol arkadaşımız Pınar Selek’e adalet için LGBTİ+ örgütleri olarak bir kez daha sesleniyoruz: Gelin, 31 Mart Cuma saat 10:00’da İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde buluşalım. Adalet zeminini bu simge davada bir kez daha el ele kuralım. Bu beraat, bu umut bizim.

İmzacı LGBTİ+ örgütleri: 17 Mayıs Derneği, 31. İstanbul Onur Haftası Komitesi, 7 Tepe 7 Renk, Akdeniz Antalya Aileleri Grubu, Anadolu LGBTİ+, Ankara Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu (KuirAnka), Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Boysan’ın Evi, Çanakkale LGBTİA+ İnisiyatifi, Galatasaray Üniversitesi Kuir Çalışmalar Kulübü, Genç LGBTİ+ Derneği, HEVİ LGBTİ+ Derneği, Kaos GL Derneği, Kırmızı Şemsiye Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Lavender LGBTİQ+, LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG), Mersin 7 Renk LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Morel LGBTİ+, Muamma LGBTİ+ Derneği, Özgür Renkler Derneği, Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), ÜniKuir Derneği

(Kaos GL)

Bültene kayıt ol