OneLove yasaklarında mücadele kazandırıyor

Galler Futbol Federasyonu, yapılan görüşmeler neticesinde FIFA’nın cuma günü İran’la yapılacak maçta Galler seyircilerinin stadyuma gökkuşağı amblemleri ve bayraklarıyla girebileceğini, bu durumun ilgili yerlere bildirildiğini twitter’da duyurdu.

FIFA, Katar’da düzenlenen Dünya Futbol Şampiyonası’nda gökkuşağı renkli “OneLove” yazılı kaptanlık pazubantlarının takılmasını yasaklamıştı. Avrupa’dan 7 ülkenin federasyonu, LGBTİ+’lara destek vermek için söz konusu bandı takmak istemiş, ancak FIFA, takan futbolcuların maç başlamadan sarı kart göreceğini belirtmişti. Bunun üzerine ülkeler bandı takmaktan vazgeçmişti.

Katar’da uygulanan gökkuşağı yasağı bütün dünyada öfkeye ve protestolara neden oldu. Pek çok taraftar ve gazeteci stadyumlara gökkuşağı amblemleriyle girdi, bu esnada engellenenler oldu. Almanya Milli Takımı futbolcuları, yasağı protesto etmek için milli marşlar okunurken ağızlarını kapadı. Halen yasakların kaldırılmasıyla ilgili olarak yapılan itirazlar tahkim kurullarında görüşülüyor.

ilginizi çekebilir

photo_5820974188955634858_y
Beş şehirde eylem: Barınakta hayat yok, sokaklarda olacak! Katliam yasası sonrasında artan hayvan ölümleri ve barınaklardaki katliamlara karşı yaşam hakkı savunucuları Adana, Ankara, Ayvalık, İstanbul ve İzmir’de sokakta olacak.
neden-hedef-secildim-3
Hrant'ın Arkadaşları Dink cinayetine giden yolu anlatıyor: Neden hedef seçildim?
cozum-komisyonunun-ortak-raporunun-tamami
Meclis Raporu: Silahsızlanma var, Kürt barışı belirsiz