Nefret yürüyüşüne karşı LGBTİ+’ların yanındayız!

29.10.2022 - 18:11
Haberi paylaş

Ankara'da 30 Ekim Pazar günü homofik bir yürüyüş tertipleniyor. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Ankara İl Örgütü, nefret yürüyüşünü kınayarak LGBTİ+'lar üzerinde artan baskıya karşı dayanışma çağrısı yaptı.

AKP-MHP iktidarının yanına aşırı sağcı ve faşist grupları da alarak başlattığı LGBTİ+ karşıtı saldırı olanca hızıyla sürüyor.

Önce yüz binlerin katıldığı onur yürüyüşleri yasaklandı.

Ardından OHAL bahanesiyle LGBTİ+ etkinlikleri yasaklandı.

Sonra LGBTİ+’lar bahane edilerek İstanbul Sözleşmesi’nden çıktılar.

Şimdi de “ailenin ve neslin korunması” adı altında LGBTİ+ karşıtı nefret yürüyüşleri düzenliyorlar.

Aşırı sağcı ve faşist grupların taşeronluğunda düzenledikleri bu yürüyüşlerle LGBTİ+’ları toplum düşmanları olarak kriminalize etmeye çalışıyorlar.

Önce İstanbul’da başlatılan bu yürüyüşler dizisi, Konya ve Urfa’dan devam etti. 

Şimdi de aynı yürüyüş 30 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek.

Biz yürüyüşü yapacak olanları tanıyoruz: Bunlar, Haziran ayında Ankara’da düzenlenen onur yürüyüşüne polis gözetim ve denetiminde saldıran faşistler.

Bu yürüyüşlerin toplumda karşılığı yok. Bindirilmiş kıtalardan başka kimselerin umurunda değil. Yoksulluk ve ekonomik krizle boğuşan milyonların talebi ‘ailenin korunması’ adı altında özgürlüklerin kısıtlanması değil, bilakis hayatlarına sahip çıkabilmek için özgürlüklerin genişlemesi. Temel hakları tartışma konusu haline getiren bu saldırı hepimizin özgürlüğünü tehdit ediyor.

LGBTİ+’ların yanındayız!

Daha güzel bir dünya isteyen herkesi, LGBTİ+’ların eşit, özgür ve onurlu yaşam mücadelesini desteklemeye, her yerde bu mücadelenin bir parçası olmaya, “faşizme karşı omuz omuza” sloganını hayata geçirmeye davet ediyoruz. 

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır!

Lubunyalara özgürlük!

LGBTİ+lara dokunma!

29.10.2022

Bültene kayıt ol