Saadet Partisi kadınlara ve LGBTİ+'lara düşman

14.06.2022 - 13:47
Haberi paylaş

Muhalefetin altılı masasında oturanlar pek çok yönden eleştirilebilir. Aralarında bir parti var ki ne muhalefetle ne de demokrasiyle ilgisi var.

Bu parti, Saadet Partisi. Başkanlık rejimi yürürlüğe girdiğinden, 50+1 çoğunluk belirleyici olduğundan bu yana gerek CHP gerekse diğer parlamenter muhalefet güçleri tarafından el üstünde tutulur hale geldi.

AKP'yi eleştiren sosyal medya videoları beğeni toplayıp, farklı görüşlerden kişilerce paylaşılırken; bu partinin biricik kusuru görmezlikten gelindi. Bu kusur, demokrasiye, eşitliğe ve özgürlüğe açıkça karşı olmaları.

İstanbul Sözlemesi'ne karşı savaş

Lideri Temel Karamollaoğlu muteber bir kişilik olarak kabul edilip, muhalif kanallarda boy gösterirken, partisi ve gençlik örgütleri sistematik bir şekilde İstanbul Sözleşmesi'ne ve LGBTİ+ bireylere karşı bir savaş yürüttü. İktidarın bunlara olumlu yanıtlar vermesiyle de övündü.

Melek Mosso'yu "ahlaksızlıkla" suçlayıp Isparta'daki konserinin iptal edilmesini sağlayan Saadetçiler, merkezi yayın organları Milli Gazete'de Çanakkale'deki Onur Yürüyüşü'nün yasaklanmasına büyük katkıda bulundu.

Onur Yürüyüşü'nü yasaklatma

Cinsiyetçililiğin, homofobinin ve yabancı düşmanlığının sesi olan Milli Gazete'nin 10 Haziran 2022 tarihli sayısının manşeti büyük harflerle "Çanakkale Geçilmez" oldu. Altına ise "Bu Ahlaksızlığı Durdun" çağrısı yazıldı. 

Saadetçilere göre "Nice şehidimizin medfun bulunduğu Çanakkale’de bir grup sapkın, LGBT yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor" idi ve devlet gereğini yapmalıydı.

Onlara İFAM-Akıncılar ve Yesevi Alperenler Teşkilatı  isimli gruplar da eklendi. Hep birlikte LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nün yasaklanması talebini iktidara ilettiler.

Onur Yürüyüşlerini yasaklayan devlet, bu güruhun tehdit içeren taleplerine hemen olumlu yanıt verdi ve Çanakkale'de Onur Haftası etkinlikleri Valilik tarafından yasaklandı.

Hem suçlu hem güçlü

Yasaklama kararından çok memnun olan Milli Gazete, 14 Haziran 2022 tarihli sayısında "Yürüyüş Durduruldu, Saldırı Sürüyor" manşetti attı.

Saldırıdan kasıtları, LGBTİ+ örgütlerinin haklarında yaptıkları suç duyurusu.

Toplumun bir parçası olan LGBTİ+ bireyleri, düşman ilan etmek serbest. Hayatları tehdit altında olanların hukuki mücadele hakkı ise saldırı!

İnsanlığın doğuşundan bu yana varolan eşcinsellik ahlaksızlık, bir kısım insanın varoluşlarını sorgulamak, kabul etmemek onlar için bir hak.

Antidemokratik oluşum

Temel Karamollaoğlu neredeyse bir bilge, dini istismar eden partisi vazgeçilmez bir müttefik olarak gözükse de yüzde 1'lik oyuyla bu azgın azınlık, antidemokratik bir oluşumdur.

Demokratik muhalefetin, eşitlik ve özgürlük düşmanlarına ihtiyacı yok. Onların minicik oyu olmadan da AKP-MHP yenilebilir. Saadet Partisi'nin muhalefette meşru bir güç olarak boy göstermesi, toplumun geniş kesimlerinin geleceği için bir tehdit. Onların "muhalefeti", AKP ve Erdoğan'ın sevdiği türdendir.

Bültene kayıt ol