İzmir’de bir transfobik nefret cinayeti daha işlendi

17.01.2022 - 10:01
Haberi paylaş

İki ay önce Berrak Yılmaz’ın öldürülmesinden sonra, İzmir’de bir trans kadın daha öldürüldü. Şehirde üç ayda iki trans kadının öldürüldüğü, üç trans kadının ağır yaralandığı peş peşe nefret saldırıları yaşandı.

İzmir’de yine bir trans kadını hedef alan nefret saldırısı gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda bir trans kadının öldürüldüğü, üç trans kadının ağır yaralandığı saldırıların ardından bu sefer başka bir trans kadın öldürüldü.

İzmir’de Kasım 2021’de bir haftada üç transfobik nefret saldırısı yaşandı. 20 Kasım Cumartesi akşamı Alsancak’ta bir erkek bir saat arayla iki trans kadına saldırdı. Kadınlar saldırıda ağır yaralandı. Bundan bir hafta sonra, 27 Kasım Cumartesi ise Basmane tren garı önündeki saldırıda trans kadın Berrak öldürüldü.

Bu kez de Karabağlar’da bir trans kadın yaşadığı evin girişinde bıçaklanarak öldürüldü. 48 yaşındaki trans kadının öldürülmesi ile ilgili inceleme başlatıldı. LGBTİ+ örgütleri 17 Aralık’ta İzmir’de bir araya gelerek, nefrete ve şiddete karşı birlikte mücadele çağrısı yapmıştı.

Bültene kayıt ol