LGBTİ+ tarihinde bugün: Birinci Siyah Lezbiyen Konferansı San Francisco’da toplandı

17-19 Ekim 1980 tarihinde San Francisco’da “Kadınlar Binası”nda “Görünür Olmak – İlk Siyah Lezbiyen Konferansı” düzenlendi. İki gün süren konferans, Ulusal Siyah Lezbiyenler ve Geyler Koalisyonu tarafından 1979’da Washington’da düzenlenen Birinci Ulusal ‘Üçüncü Dünya’ Lezbiyen ve Gey Konferansı’nın bir ürünüydü.

Daha önce de lezbiyenleri ve geyleri destekleyen konferansların düzenlenmiş olmasına rağmen, “Birinci Siyah Lezbiyen Konferansı” Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca Afrikalı-Amerikalı lezbiyenleri desteklemeye odaklanan ilk konferans olma özelliğini taşıyordu. Daha önceki yıllarda ırk ayrımcılığı nedeniyle Afro-Amerikalı lezbiyen kadınların kurumlardan dışlanması alışılmadık bir durum değildi.

Konferansın hedeflerinden biri, siyah lezbiyenlerin oldukça geniş bir yelpazeye yayılan ihtiyaç ve beklentilerinin ele alınması ve “bu ihtiyaçların karşılanması için gereken baskıyı yapabilecek güç ve cesaretin” sağlanmasıydı. Konferansın açılış konuşması, insan hakları savunucusu ve aktvist Angela Davis tarafından yapılmıştı.

ilginizi çekebilir

247688-cerceve-yasa-resmi-gazete-de-yayimlandi-6a837b7451f25
Yeni çözüm sürecinin asıl sınavı
demirtas-yuksekdag-mizarakli
(Seçtiklerimiz) Barışa giden uzun yolda Camuscu cesaret, kahraman ve mücadele sorumluluğu
Collage_Protest-1024x723
Hindistan: Hamamböcekleri yürümeyi öğrendi