Avusturya'da çoğunluk Vatikan gibi düşünmüyor

28.03.2021 - 13:22
Haberi paylaş

Eşcinselliğin "günah” olduğunu tekrarlayan ve bu yüzden eşcinsel evliliğin takdis edilemeyeceğini açıklayan Vatikan’ın bu kararı, Avusturya’da halkın çoğunluğu tarafından kabul görmedi.

Vatikan, 15 Mart’ta Katolik Kilisesi doktrinine göre eşcinselliğin “günah” olduğunu, bu yüzden eşcinsel evliliğin takdis edilemeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamada, “Tanrı günahı kutsayamadığından, Katolik Kilisesi de aynı cinsler arasında yapılan evliliği takdis edemez” denilmiş, Papa Francis bu konuda iki sayfalık bir açıklama yayınlamıştı.

Ancak Vatikan’ın eşcinsel çiftlerin evliliğinin takdis edilmeyeceğine dair bu açıklaması, yapılan bir araştırmaya göre Avusturya’da nüfusun yüzde 64’ü tarafından kabul görmedi. Viyana’da Aziz Stefan Katedrali’nin rahibi Toni Faber, bu kararı ağır bir şekilde eleştirdi. Faber, eşcinsel çiftlerin yapacağı evlilikleri takdis etmekten kaçınmayacağını açıkladı. 

“Eğer bana kiliseye zarar vermek için iki sayfalık bir metin yazma görevi verilseydi, tam olarak bunları yazardım” diyen Faber, tam da Paskalya arifesinde bu kararın nasıl alındığını anlamakta güçlük çektiğini söyleyerek, eşcinsel çiftleri takdis etmeden eve geri göndermeyeceğini söyledi. 

Unique research tarafından yapılan ankete göre, nüfusun sadece yüzde 13’ü eşcinsel evliliklerin takdis edilmesine karşı. Yüzde 21’lik bir kesim, kilisenin ne yaptığının umurlarında olmadığını söylerken, yüzde 3’lük bir kesin ise soruya cevap vermedi.

Bültene kayıt ol