İzmir’de trans kadın cinayeti: Trans cinayetleri politiktir!

12.03.2021 - 10:42
Haberi paylaş

18 Şubat'tan beri kendisinden haber alınamayan trans kadın Miraş Güneş, kendi evinde öldürülmüş halde bulundu. 

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Miraş Güneş’ten bir süredir haber alınamıyordu. Güneş’in yaşadığı dairenin yine kendisine ait bir üst katından kötü kokuların yayılması üzerine yakınları daireye girdi. Güneş’in cansız bedeni dairesindeki çekyatın içinde battaniyeye sarılı halde bulundu. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemelere göre, Güneş'in başına sert cisimle vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. 

Güneş’in kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Güneş’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Bu ülkede neredeyse her gün bir nefret cinayeti yaşanıyor. 9 Mart’ta 17 yaşındaki Suriyeli göçmen trans kadın Asya, Emre Bozkurt isimli erkeğin yüzüne kezzap dökmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Bugün de bir trans kadın cinayeti haberiyle uyandık. 

İstanbul Sözleşmesi’nin gereği olan etkin soruşturma yürütülerek failler derhal bulunmalı ve devlet LGBTİQ+ları hedef gösteren söylemlerinin bırakıp bir an önce trans kadınların can güvenliğini sağlamalıdır.  

Bültene kayıt ol