Gülşen hapisten çıktı ev hapsine girdi

29.08.2022 - 12:52
Haberi paylaş

Sanatçı Gülşen, 3 gün hapiste tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemede ev hapsi şartıyla tahliye edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu haksız tutuklamanın bir gözdağı olduğunu açıkça söylüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklamanın ertesinde “Eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir ama öte yandan onu eleştirirken bile deyin ki 'bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir’” dedi. Bozdağ'ın derdi adaletin yerine getirilmesi değil. Gülşen'in 4 ay önce çekilen görüntülerinin servis edilmesi üzerine, hakkında aylardır yapılan karalama kampanyasının ardından had bildirmek. Sadece Gülşen'e değil, İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlara, LGBTİ+ haklarını savunanlara ve özgürlük isteyen milyonlarca kişiye verilmiş bir gözdağı.

Fakat tepki öyle büyük oldu ki iktidar çevreleri dahi bu tutuklamayı savunamaz hale geldi. 3 günü çalınan Gülşen şimdi evine hapsedildi.

Gülşen'e geçmiş olsun diyoruz. Siyasallaşmış yargının yarattığı adaletsizliklere, iktidarın baskısına karşı özgürlükçü ses büyütülmeli.

Bültene kayıt ol