Kadıköy'de bisikletli eylem: “Kadınların oyu hayata”

03.06.2018 - 08:55
Haberi paylaş

İstanbul Kadıköy’deki iskelede “Kadınların oyu hayata” sloganıyla bir araya gelen çok sayıda kadın, bisiklet eylemi gerçekleştirdi.

Sık sık “Dolapta zıkkımın kökü, sokakta isyan var”, “Değiştirecek gücümüz var”, “Jin, jiyan, azadi” ve “Sandıklar bizim, sokaklar bizim” sloganları atan kadınlar, bisikletlerine “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Feminist isyan”, “Oyum barışa” ve “Sokakları terk etmiyoruz” dövizleri yapıştırdı.

Feminist kadınlar adına konuşan Selin Top, “Kadınız, bisikletliyiz. Bu sokaklar, istediğimiz yerde, istediğimiz şekilde ve istediğimiz saatte bizim” dedi.

“‘Kahkaha atma’ diyenlere oyumuz yok”

Kadınların oyunu eşit ve özgür bir hayat için vereceğini belirten Top, kadınların hayatlarına müdahale edenlere oy olmadığını söyledi.

“Ne giyip giymediğimizden, bisiklete binip binemeyeceğimize, nerede ne kadara çalışabileceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza, ne düşüneceğimizden, kimi arzulayabileceğimize kadar her şeyimize karışmak isteyene, bisiklet binmeye ‘iffetsiz’ diyene oyumuz yok. Sokakta, evde, işte, hayatın her alanında maruz kaldığımız tacizi, erkek şiddetini engellemek yerine ‘eşitsizsiniz’, ‘ya davulcuya ya zurnacıya’, ‘kahkaha atma’ diyenlere oyumuz yok.”

‘Kadınlar oyunu kime vermeyeceğini çok iyi biliyor’

“Bizler artık yeter diyoruz” diyen Top, kadınların değiştirecek güçleri olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bizler ‘artık yeter’ diyoruz. Kadınlar OHAL’e ‘artık yeter’ diyor. KHK istemiyoruz, savaş istemiyoruz. Bizi betonlara gömenlerden kamusal alanlarımızı geri istiyoruz. Köprü değil, bisiklet yolları istiyoruz. Seçime kadar tüm cinsiyetçi söylemleri teşhir etmeye devam edeceğiz. Kadınlar oyunu kime vermeyeceğini çok iyi biliyor.”

Bültene kayıt ol