Alara Karademir yaşamını yitirdi, şüpheli erkek serbest

31.03.2018 - 08:54
Haberi paylaş

Akademisyen Atilla Güngör’ün odasında baygın bulunarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi olan Alara Karademir, yaşamını yitirdi. Kadınlar, şüpheli olarak gözaltına alınan Güngör’ün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan Alara Karademir, okul tarafından Ankara’ya düzenlenen gezide akademisyen Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör’ün odasında asılı şekilde bulunmuştu.

Güngör o gece Alara ile tartıştıklarını ve kadının kendisini banyoya kilitlediğini söyleyerek lobiden yardım istediğini söylemişti.

Hastaneye kaldırılan ve günlerdir yoğun bakımda olan Karademir dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

Savcılık ‘olayın şüpheli olması’ gerekçesiyle, gözaltına alınan Güngör’ün tutuklanmasını istedi ancak nöbetçi hâkim adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Karademir’in intihar ettiğini kendisinin suçsuz olduğu söyleyen Güngör, üniversitedeki görevinden alındı.

Karademir’in avukatı Aslan Abid Uğuz, Güngör’ün serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini belirterek “Şüphelerin aydınlatılması gerek” dedi.

Dayı Gündüz: Boğuşma emaresi yok

Alara Karademir’in dayısı Gencer Gündüz ise “Kendisini banyoya kilitledi, intihar etti deniliyor. Ben gidip banyoyu gördüm. Küçücük bir yer. Hiçbir çırpınma, boğuşma emaresi yok. ‘Kendisini astı’ denilen yer, duşakabinin kenarı. Çok sağlam bir malzemeden yapılmamış. Yerden de çok yüksek değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kadınlardan tepki: Gerçekleri açığa çıkarın

İnsan hakları aktivisti olan Karademir’in ölümünün ardından çok sayıda kadın örgütü ve kadın sosyal medya üzerinden Güngör’ün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, “Mahkemelerde kadınları öldürüp ‘intihar etti’ diye cezadan kurtulmaya çalışan onlarca katil varken, Alara’nın hocası serbest bırakılamaz. Gerçekleri açığa çıkarın! #AlaraİçinSessizKalmıyoruz” denildi.

(Gazete Karınca)

Bültene kayıt ol