Mersin’de trans kadına saldırı

28.03.2018 - 18:36
Haberi paylaş

Mersin’de trans kadın Serap iki kişinin saldırısına uğradı. Mersin 7 Renk LGBTİ, olayın takipçisi olacağını duyurdu.

Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre Mersin’de bugün (28 Mart) gece saatlerinde trans kadın Serap iki kişinin saldırısına uğradı. İki erkek Serap’a sokakta saldırdı. Saldırı sonucu Serap’ın burun kemiği ve dişi kırıldı; Serap geçici süreyle görme yeteneğini kaybetti.

Mersin’de saldırılarda kolluk ilgisiz

Saldırının ardından Serap’la görüşen Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Yağmur Arıcan, saldırının ardından polisin ilgisizliğine dikkat çekti:

“Son zamanlarda Mersin’de kolluk kuvvetlerinin tutumu sokaktaki saldırganları cesaretlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde yine bir trans kadını sokakta köpeklerle kovaladı polis. Bize ulaşan trans kadın, polisin halka ‘yakalayın’ gibi talimatlar verdiğini söyledi. Kolluk kuvvetlerinin bu tutumu kafamızda soru işaretleri yaratıyor.

“Dün yaşanan saldırıda ise iki şahıs Serap’ı darp ediyor. Hastaneye gidiyor. Polis ekibi uzunca süre hastaneye gelmiyor. Hastane polisi devreye giriyor. Ardından biz avukatla birlikte karakola gidip şikayetçi olduk. Bu sırada bize karakolda, ‘Bu çok basit bir olay, avukat istemeyin’ denildi. Olay bir şekilde geçiştirilmeye çalışılıyor. Yine karakolda polislerin trans kadınları köpeklerle kovalamasını hatırlattığımızda o ekipten şikayetçi olmamızı söylediler.”

Bültene kayıt ol