Tecavüz sanığının beraatine cinsiyetçi gerekçe: “Mağdurun telefonunda birçok erkeğin ismi kayıtlı”

07.03.2018 - 18:53
Haberi paylaş

Mardin’de bir özel harekat polisinin tecavüz sanığı olarak yargılandığı davada beraat kararı çıktı. Gerekçeler arasında mağdurun telefonunda pek çok erkeğin isminin kayıtlı olması ve sanığın şortunu giymiş olması gösterildi.

Mardin’de, sosyal medyadan tanıştığı M.B.’ye tecavüz suçlamasıyla yargılanan özel harekat polisi B.K. 8 Şubat 2018 tarihli duruşmada beraat etti. Kararı veren Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararı açıkladı. Gerekçeler arasında suçlama ile alakası olmayan unsurlar yer alıyor.

“Hayatın olağan akışı”

Gerekçede M.B.’nin B.K.’nin şortunu giymiş olması “hayatın olağan akışı”na uygun bulunmayarak beraat gerekçesi sayıldı. Kararda şöyle deniliyor: “M.B.'nin sanığın kendisi ile zorla ve rızası dışında ilişkiye girdiğini söylemesine rağmen, sanığın evinde, onun şortunu giyecek kadar rahat davranmasının, sanığın çağırır çağırmaz hiç tereddüt etmeden yatak odasına gitmesinin, diğer odada arkadaşı ve diğer polis memuru olmasına rağmen, cinsel saldırıya uğradığında bunlardan yardım istememesinin, ilk cinsel saldırının ardından aşağıya indikten sonra, çevreden yardım isteme veya yetkili makamlara haber verme yerine, kapının önünde oturup sigara içmesinin, sonra tekrar cinsel saldırıya uğradığı eve kendi rızasıyla çıkmasının ve hiçbir şey olmamış gibi sanığın yatak odasına geçmesinin hayatın olağan akışına uygun bulunmadığı” 

Kadının telefonunda erkeklerin numarası olması gerekçe sayıldı

M.B.’nin cep telefonu üzerinde dijital inceleme yapıldığı belirtilen kararda, kişi listesinde birçok meslekten birçok erkeğin isminin olduğu vurgulandı. Telefondan cinsel içerikli internet sitesine girildiği ve M.B.’nin başka erkeklerle ‘uygunsuz’ görüntülerinin bulunduğu da kararın gerekçeleri arasında yer aldı.

Tehditler alan ve karar duruşmasından sonra intihara kalkışan M.B., DHA’ya şöyle konuştu: "Sesimi kimse duymuyor. Sanık dışarıda geziyor. Attığım her adımı takip ediyorlar. Hayati tehlikem var. Bu yüzden il dışına çıkıyorum. Ailem bunları kaldıramaz, ben kaldıramam. Sesimi duysunlar istiyorum. Çok utanıyorum. Bana yardım etsinler. Sadece cezasını alsın ve yanına kâr kalmasın. Sanığın 3-4 arkadaşı beni arayıp yüksek miktarda para teklif etti. Kabul etmeyip, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sanık, arkasında büyük insanlar olduğunu söylüyor. Çok korkuyorum. Bütün hayallerimi yıktılar. Okulumu, iş yerimi bıraktım. Sürekli aklıma geliyor, dengem bozuluyor. İlaçla ayakta duruyorum. Ailem duyarsa kötü şeyler olur."

Bültene kayıt ol