Kadınlar 25 Kasım'da sokaklarda: Hayatlarımızdan da mücadelemizden de vazgeçmiyoruz

24.11.2017 - 14:56
Haberi paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yarın birçok şehirde eylemler düzenlenecek.

25 Kasım Platformu, İstanbul için “Bizler erkek-devlet şiddetinden uzakta, güvenli, eşit ve özgür yaşama arzumuzdan da, Hayatlarımızdan da Mücadelemizden de VAZGEÇMİYORUZ!” diyerek tüm kadınları 25 Kasım Cumartesi günü saat: 18.00'de Taksim Tünel Meydanı'nda buluşmaya çağırdı.

Platform yaptığı çağrıda şunları belirtti:

'Boşanma oranı artıyor' yalanıyla bizi şiddete, eşitsizliğe mahkûm etmeyi, 'OHAL' bahanesiyle şiddet karşısında dayanışma için başvurabileceğimiz kurumlan kapatmayı, 'karakollarda, şiddet gören kadınlara, LGBTİ+lara size vaktimiz yok’ derken veya hayatta kaldığına pişman ederken, erkeklere sığınakların yerini dahi ayan beyan söylemeyi, boşanma için 'önce arabulucu' deyip barıştırmayı, şiddete uğrayan göçmen kadınlara ise 'önce delil' deyip sığınağa yönlendirmemeyi, bizi makbul olan-olmayan kadın diye, kadınları buzlayan TV ekranlarını cinsiyetçilikle kaplamayı, 'İsteseniz de istemeseniz de' diyen tek bir adamın kararlarıyla hayatlarımız hakkında ve bize şiddet olarak dönen yasalar çıkarmayı, mücadelemizle kazandığımız haklarımızı gasp etmeyi alışkanlık edinen erkeklere, erkek-devlete ve şiddetine ALIŞMIYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ! Bizler erkek-devlet şiddetinden uzakta, güvenli, eşit ve özgür yaşama arzumuzdan da, Hayatlarımızdan da Mücadelemizden de VAZGEÇMİYORUZ!

Her yıl olduğu gibi bu 25 Kasım’da da YİNE SOKAKTA OLARAK:'Erkek-devlet şiddetine itaat etmiyoruz! Hayatlarımızdan da mücadelemizden de vazgeçmiyoruz!' demek için 25 Kasım Cumartesi 2017 Saat: 18.00'de Taksim Tünel Meydanı'nda buluşuyoruz! Tüm basın emekçilerini eylemimize bekliyoruz. 

25 Kasım dolayısıyla Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Eskişehir, Samsun, Mersin, Zonguldak ve başka birçok ilde yapılacak çeşitli etkinliklerle kadınlar sokaklarda olacak.

Bültene kayıt ol