Şort giyen genç kadına saldıran Ercan Kızılateş için tutuklama kararı

24.06.2017 - 00:14
Haberi paylaş

Pendik'te bir minibüste şort girdiği için Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş hakkında kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından tutuklama kararı alındı.

Mahkemeye çıkarılan saldırgan hakkındaki tutuklama istemi, suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimali gerekçe gösterilerek mahkeme tarafından redddilmişti. Ancak savcılığın itirazı üzerine Ercan Kızılateş’in “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama“ suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Aile boyu cinsiyetçilik

Sanığın babası, Habertürk'e verdiği demeçte, oğlunun saldırısını haklı buldu:

“Biz burada eşim Elif ve diğer oğlumla beraber yaşıyoruz. O gün oğlum oruçluymuş. Çok iyi niyetli biridir. Mahallede de herkes sever. Dolmuşta kadın küfredince o da elinin tersiyle vurmuş. Ama o kız da gitmiş kısacık şort giymiş. Onun annesi babası yok mu? Öyle giyinmesini doğru bulmuyorum. Kız sonra gidip darp raporu alınca olay buralara kadar geldi. ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçu varmış. Polisler almaya geldiğinde öğrendim. Önceki gün bilmediğim iki-üç kişi evimizi taşlamaya kalktı.”

Daha önce de sanığın kız kardeşi Bircan Kızılateş, "sosyal medya üzerinden ailesine hakaret ettiği iddiasıyla" Asena Melisa Sağlam’dan şikâyetçi olmuştu. Savcılık, Sağlam hakkında “hakaret”, “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan soruşturma başlatöış ve Sağlam adliyeye giderek ifade vermişti.

Sanığın kendisi de mahkemedeki ifadesinde saldırısını şu sözlerle savunmuştu:

“Ramazan ayı mübarek ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Sadece iyi niyetle bir söz söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de ‘Bakma o zaman’ dedi. Sonra elimin tersiyle giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Tokat atmadan önce bana hakaret etti. Önce müdahale etmedim ancak sonra gururuma yediremedim, elimin tersiyle hafifçe vurdum.”

"Cezasızlık bu adamlara cesaret veriyor"

Saldırıya uğrayan Melisa Sağlam ise Posta gazetesinden Işıl Cinmen'e verdiği röportajda “Ayşegül Terzi’ye şort giyiyor diye otobüste saldıran Abdullah Çakıroğlu hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi. O adamın ceza almaması bu adamlara cesaret veriyor” diye konuştu.

Sağlam şunları söyledi:

“Bu saldırı bana değil tüm kadınlara yapıldı. Susmamalıyız.

Adalet, emsal teşkil ederse adalettir. Davamdan hayatımız için emsal teşkil edecek karar çıkacağını umuyorum. Adalet istiyorum.

Kıyafetimi de minibüsümü de değiştirmem. Ben hatalı değilim. Tacizcinin hayatı değişmeli.”

Bültene kayıt ol