Polis baskısına rağmen kadınlar alanlardaydı: Direne direne kazanacağız!

06.03.2016 - 13:11
Haberi paylaş

8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü için bugün pek çok yerde kadınlar sokağa çıkarak eşitlik ve özgürlük talep etti.

İstanbul'da Kadıköy'de yapılması planlanan miting Valilik tarafından yasaklanmış ve basın açıklamasına çevrilmişti. Buna rağmen sabah saatlerinden itibaren açıklamanın yapılacağı Beşiktaş İskelesi önü polis ablukasına alındı. Çevrede gruplar hâlinde toplanan kadınlar sloganlar atmaya başlayınca polis kitleye saldırdı. Polis bazı kadınları gözaltına aldı.

8 Mart eylemi yapmak isteyenler Kadıköy'de çarşının ara sokaklarından Bahariye'ye çıktı. Polisin gaz bombalı saldırısına rağmen çok kararlı olan kadın aktivistler, burada Sur ve Cizre ile dayanışma sloganları attı, Kürt illerinde direnen kadınları selamladı.

Eylemde "Tayyip kaç kaç kaç, kadınlar geliyor", "Direne direne kazanacağız", "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Özgecan onurumuzdur", "Nevin Yıldırım onurumuzdur" ve "Özgecan'ın hesabı sorulacak" sloganları atıldı; "Nevin Yıldırım'ın baltalarıyız", "Cerattepe'den Cizre'ye kadınlara özgürlük", "Nevin Yıldırım-Yasemin Çakal-Çilem Doğan yalnız değil" ve "Kürtaj haktır" yazılı dövizler taşındı.

Bahariye'de yapılan basın açıklamasının ardından polis bir kez daha gaz bombalarıyla saldırdı. Kadınlar sloganlar atarak sakin bir şekilde eylemi sonlandırdı.

Ankara ve İzmir'de de 8 Mart vesilesiyle kadınlar sokaklardaydı.

Eylemlerden kareler:

İstanbul

Ankara

İzmir

Bültene kayıt ol