İzmir'de İstanbul Sözleşmesi nöbeti 3. haftasında

29.04.2021 - 18:58
Haberi paylaş

İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu'nun çağrısıyla bu kez de Alsancak’ta bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+lar İstanbul Sözleşmesi için üçüncü nöbet eylemini gerçekleştirdi. 

İstanbul Sözleşmesi'nin açık ve anlaşılabilir bir metin olduğunu belirten kadınlar, aylardır İstanbul Sözleşmesi'nde asla bulunmayan maddeleri varmış gibi gösteren ve Sözleşme'yi itibarsızlaştırmaya çalışan herkesin kadınlar, çocuklar ve LGBTİ+'ların hayatlarını hiçe saydığını vurguladı. Duyduğumuz, gördüğümüz, okuduğumuz her yerde yalanlarını yüzlerine vurmaktan çekinmeyeceğiz diyen kadınlar İstanbul Sözleşmesi hakkında doğru bilinen yanlışları tek tek anlattı.  

"İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarıyla, zılgıtlarla oturma eylemine geçildikten sonra  aynı iş yerinde çalıştığı erkek Zeynel Akbaş tarafından katledilen emekçi Fatma Şengül'ün ve mevsimlik tarım emekçisi kadınların hikayelerine yer verildi.  

Tam kapanma sürecinde de sonraki süreçte de kadınları, çocukları ve LGBTİ+ları her türlü ayrımcılıktan ve şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaktan vazgeçmeyeceğiz diyen kadınlar, 17 Mayıs'tan sonra sokak sokak, meydan meydan mücadeleyi büyütmeye ve İstanbul Sözleşmesi için nöbette olmaya devam edeceklerini belirttiler.

Bültene kayıt ol