İzmir'de İstanbul Sözleşmesi nöbeti

15.04.2021 - 17:18
Haberi paylaş

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu'nun çağrısıyla Konak İskele önünde bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+lar İstanbul Sözleşmesi için nöbet tuttu.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı kararnamesini tanımadıklarını belirten kadınlar iktidarı İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaya çağırdı. Kadınların, çocukların, LGBTİ+ların hayatları ve hakları anlamına gelen Sözleşme'nin siyasetin oyuncağı olmadığı vurgulandı. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi 81 maddesi ile fiili olarak uygulanıncaya kadar mücadeleye ve nöbet tutulmaya devam edileceği belirtildi.

Polisin eylemi bitirmeye yönelik anonslarına karşı “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadınlara değil katillere barikat” diye cevap veren kadınlar,LGBTİ+lar eylem boyunca "İstanbul Sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarını attı.  

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu tarafından yapılan basın açıklamasında,  "Bizi, yani kadim bir mücadele tarihinin özneleri olan kadınları korkutamayacak, sindiremeyecek ve kandıramayacaksınız. Sizi görüyor, tanıyor ve biliyoruz. Kadına şiddetin katlanarak artmasının, çocuk istismarının gizleyemediğiniz yükselişinin ve LGBTİ+lara uygulanan ağır baskının sıradanlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi eylemlerine destek verdikleri bahanesiyle sınırdışı etmek için uğraştığınız 4 İranlı kadının da hakkını koruyan Sözleşme bizimdir, vazgeçmeyeceğiz. Erkek egemen düzenin, dezavantajlı hale getirdiği hiçbir bireyin haklarını gasp etmenize izin vermeyeceğiz" denildi.

Bültene kayıt ol