Bir günde altı kadın cinayeti!

23.03.2021 - 16:42
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’ni feshetme kararının ardından kadın cinayetleri devam ediyor. 

Antalya’nın Alanya ilçesinde işlediği suç nedeniyle 4 yıldır bulunduğu cezaevinden koronavirüs tedbirleri kapsamında izinli çıkan Berat Doğan isimli erkek boşanma aşamasında olduğu Rabia Doğan’ı ve yanında bulunan H. B’nin bulunduğu motosikleti bir süre takibe alıp ardından ateş etti. Devrilen motosikletteki Rabia Doğan ve H.B. yaralanırken, Berat Doğan kaçtı. Tüm müdahalelere rağmen Rabia Doğan hastanede yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan Berat Doğan kullandığı tabancayla birlikte saklandığı evde yakalandı. 

Osmaniye’de barışma bahanesi ile Serpil Fikirli’nin evine giden Cemil Fikirli barışma isteğinin reddedilmesi üzerine Serpil Fikirli’yi bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Serpil Fikirli, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Mustafa Yıldız tarafından bıçaklanan Hatice Yıldız 11 gün sonra yaşamını yitirdi. 

Isparta'da, markete gittiğini söyleyerek evden çıkan ve 18 gün boyunca kendisinden haber alınmayan Zilfinur Bakır'ın Eğridir Gölü sahilinde cansız bedenine ulaşıldı. 

İzmir’in Konak ilçesinde Fırat Köksal adlı polis, kendisiyle evlenme hazırlığında olduğu  belirtilen Nagihan Üste’yi tabanca ile vurduktan sonra intihar etti. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan Sivrikaya isimli erkek boşanma aşamasındaki Meral Sivrikaya’yı barışmaya ikna edemediği bahanesiyle defalarca kez bıçaklayarak öldürdü. Ardından kaçmaya çalışan Erkan Sivrikaya apartman sakinlerince yakalandı. 

Hükümet tarafından “Kadına karşı işlenen suçlarda bir artış yok, hepsi yalan.” açıklamaları gelirken sadece son 1 günde erkekler tarafından 6 kadın katledildi. Kadına karşı şiddetle mücadelede topluma karşı sorumluluğu İstanbul Sözleşmesi’nin varlığı olarak görmeyenler 6 kadının katledilişinde sorumlu olarak kimi görüyor? 

Erkek şiddeti katletmeye devam ederken biz kadınlar eşitlik ve adalet için, yaşamak için haklarımızı aramaktan ve İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz.  

Bültene kayıt ol