Aleyna Çakır için adalet!

04.02.2021 - 13:52
Haberi paylaş

Evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneği, baş şüpheli Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu çıktı.

Daha önce de Ümit Can Uygun’un Aleyna Çakır’a şiddet uyguladığını gösteren görüntüler ortaya çıktı. Bunun ardından Ümit Can Uygun baş şüpheli haline geldi. Buna rağmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı, ardından bir uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, dosyayı Aleyna Çakır'ın ölümüne dair ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na göndermişti.  Rapor Aleyna Çakır'dan tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı şahsa ait olduğunu gösterdi.

Bunun ardından Aleyna Çakır'ın tırnaklarında ve cinsel muayenesinde tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli karşılaştırmanın yapılması için Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alındı. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderilen DNA örneklerinin uyumlu olduğu tespit edildi. 

Kamuoyunu yanıltarak intihar süsü verilmeye çalışılan bir şüpheli kadın ölümünün daha erkek şiddetinin bir sonucu olduğu ortaya çıktı. 

Etkin bir soruşturma yöntemi ile hem Aleyna’nın hem şüpheli olarak öldürülen tüm kadınların ölümü açığa çıkarılmalıdır. Tüm şüpheli kadın ölümleri etkin bir şekilde soruşturulana ve katiller cezalandırılana kadar öldürülen kadınlar için sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.

Bültene kayıt ol